-->
02.06.2023

Αλ. Χαρίτσης: Ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης – Τι απαντά ο Άκης Σκέρτσος στις επικρίσεις

«Ωμή παρέμβαση στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης τη δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου σχετικά με την αγόρευση της Εισαγγελέως στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

«Εφόσον ο κ. Σκέρτσος θέλει να τοποθετείται ως απλός πολίτης ας τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης για να μπορεί να τοποθετείται επί παντός επιστητού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Για την χθεσινή περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά τη μεγάλη ανησυχία και την αγωνία του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων για το τι μέλλει γενέσθαι στην ελληνική οικονομία».

«Όταν βλέπεις το τι έρχεται πρέπει πράξεις τα δέοντα για να το αντιμετωπίσεις. Εμείς εγκαίρως καταθέσαμε μια ολοκληρωμένη, κοστολογημένη πρόταση, το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’ για την εμπροσθοβαρή στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς η μόνη η απάντηση που λάβαμε από τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι ψάχνουμε … λεφτόδεντρα. Δεν αξιολόγησε τις προτάσεις μας ούτε κατέθεσε ένα ανάλογο δικό του σχέδιο» πρόσθεσε.

Ποια ήταν η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου 

«Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή», ανάφερει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ,  Άκης Σκέρτσος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού εκφράζει τη λύπη του που η εν λόγω ανάρτηση παρερμηνεύθηκε, επαναλαμβάνει την ευχή του «οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

«Μια ανάρτηση που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ασύμμετρες -κατά την άποψή μου- αντιδράσεις ως δήθεν παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Θέλω να διευκρινίσω ότι εξέφρασα απολύτως προσωπική άποψη ως πολίτης, και όχι με την ιδιότητα του μέλους της κυβέρνησης, για το πώς αντιλαμβάνομαι τη λειτουργία του κράτους δικαίου ανεξαρτήτως της εκδικαζόμενης υπόθεσης.

Σέβομαι και τιμώ την ευθυκρισία κάθε δικαστή. Λυπάμαι που παρερμηνεύτηκε η ανάρτησή μου. Επαναλαμβάνω την ευχή μου οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η Πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει», αναφέρει  ο κ. Σκέρτσος.

 Διαβάστε επίσης