-->
02.10.2022

Ανδ. Λοβέρδος: Σανίδα σωτηρίας δεν δίνουμε σε κανέναν

«Προβοκάτσια» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος τα σχόλια περί φιλοκυβερνητικής διάθεσης του κόμματός του, για την υπεύθυνη στάση που, όπως είπε, κρατά για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κρατήσει μια πολύ σοβαρή και υπεύθυνη στάση μη έχοντας δημιουργήσει προβλήματα για θέματα εξωτερικής πολιτικής, που υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια για επίλυση του Σκοπιανού», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την κύρωση δύο φορολογικών συμφωνιών της Ε.Ε. με Λιχτενστάιν και Άγιο Μαρίνο.

«Η ασυνάρτητη εκκίνηση του θέματος από την κυβερνητική πλευρά δημιούργησε προβλήματα ενώ στερεί τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς» τόνισε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Μετά τα συνάντηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της ΔΗΣΥ, επιλέξαμε να κρατήσουμε πολύ χαμηλούς τόνους. Αυτή τη συνεπή στάση την επέστρεψαν με προβοκάτσια και ως φιλοκυβερνητική διάθεση και κυβερνητικότητα».

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «και οι δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά και οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, είναι κριτικές για την κυβέρνηση» και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα «κρατά τον πήχη της ενότητας και την ανάγκη συνεννόησης για να μην υπονομευτεί η θέση της χώρας».

Ξεκαθάρισε τέλος ότι «σανίδα σωτηρίας δεν δίνουμε σε κανέναν, ούτε σε κόμματα που θέλουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση».Διαβάστε επίσης