Της Άννας ΜάνηΓιατί απορούμε με τον Φίλη "/>
-->
08.03.2021

Της Άννας Μάνη
Γιατί απορούμε με τον Φίλη 

Της Άννας Μάνη Πρώην βουλευτής ΝΔ Πιερίας – Δικηγόρος

Τον Αύγουστο του 2014, με πρωτοβουλία που είχαμε αναλάβει 38 βουλευτές της ΝΔ, συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού, διάταξη σχετική με την άρνηση των γενοκτονιών που είχε αναγνωρίσει με νόμο το Ελληνικό Κοινοβούλιο ( μεταξύ αυτών και της γενοκτονίας των Ποντίων).

Τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, καταψήφισε τη σχετική διάταξη. Ακόμη και οι βουλευτές με ποντιακή καταγωγή, υπακούοντας στη γραμμή του κόμματος τους. Δεν είναι λοιπόν άξιον απορίας που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά εκκωφαντική σιωπή για τις… δηλώσεις του κ. Φίλη, ο οποίος από την υπεύθυνη θέση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αμφισβητεί την ιστορική αλήθεια.

Τον Αύγουστο του 2014 ως δημοσιογράφος με άρθρο του στο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την εφημερίδα Αυγή, είχε αμφισβητήσει το γεγονός της γενοκτονίας και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία που είχαμε αναλάβει οι 38 βουλευτές, εθνικιστική δημαγωγία και παλαιοκομματισμό…..

Όχι κ. Φίλη δεν είναι παλαιοκομματισμός και εθνικιστική δημαγωγία ο σεβασμός της αδιαμφισβήτητης ιστορίας μας, ο σεβασμός στις εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

Είναι απλά, εθνικό καθήκον.


Διαβάστε επίσης