-->
22.10.2021

Απίστευτη αποκάλυψη! Η ΕΥΠ παρακολουθούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή Τσίπρα για να μη γίνει έφοδος!

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών φρουρούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αποτρέψει τα σχέδια εισβολής το καλοκαίρι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το TVXS.gr. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. eyp_0
Με εντολή Τσίπρα, η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν τότε αποθέματα σε ρευστό ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται, στη πραγματικότητα, για το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, πάντοτε κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το σχέδιο δέσμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν ― για μικρό χρονικό διάστημα – οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.
Κυβερνητικές πηγές, που ρωτήθηκαν σχετικά απάντησαν: «Ουδέν σχόλιο».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες και ο Γιάννης Στουρνάρας είχε μιλήσει για το σχέδιο κατάληψης του Νομισματοκοπείου.

Διαβάστε επίσης