-->
23.03.2023

«Απολύθηκε» από το CNN η Brazile που έδινε τα «σκονάκια» με τις ερωτήσεις του ντιμπέιτ στη Χίλαρι

Το CNN σιωπηρά διακόπτει τη συνεργασία του με την μακροχρόνια βοηθό του καναλιού Donna Brazile η οποία παράλληλα ήταν και αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, μετά την αποκάλυψη των Wikileaks ότι η ίδια γνώρισε και τροφοδοτούσε την Χίλαρι με πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις ερωτήσεις που θα δεχόταν στα debate. Tο κανάλι τη Δευτέρα, δια της αντιπροσώπου του, επιβεβαίωσε ότι δέχτηκε την παραίτηση της Brazile στις 14 Οκτωβρίου.

Τα email φανερώνουν ότι η πρώην συνεργάτιδα του CNN μοιράστηκε με την καμπάνια της Κλίντον μια ερώτηση που επρόκειτο να τεθεί στην Χίλαρι προτού πραγματοποιηθούν δύο σημαντικά debate, το debate του CNN στις 6 Μαρτίου και αυτό που έγινε μια εβδομάδα αργότερα, στο Οχάιο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αρνήθηκε από την πλευρά του ότι έδωσε στην Brazile πρόσβαση στο περιεχόμενο των ερωτήσεων προτού αυτές τεθούν στην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, στις αρχές του μήνα ένα άλλο email που αποκάλυψαν τα Wikileaks με αποστολέα την Donna Brazile έδινε πληροφορίες σε ερώτηση σχετικά με τη θανατική ποινή που η Χίλαρι κλήθηκε να απαντήσει την επόμενη ημέρα σε εκδήλωση.

Η Donna Brazile έγραψε στο twitter ότι οι αποκαλύψεις ανταποκρίνονται στις προθέσεις των Ρώσων Αυτό είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν να κάνουν οι Ρώσοι και το πετυχαίνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης