-->
01.08.2021

Από 2016 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε όλη τη χώρα

Από τον Απρίλιο του 2016 θα επεκταθεί το πρόγραμμα παροχής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα και το 2017 θα θεσμοθετηθεί η καθολική εφαρμογή του, όπως εξήγγειλε η Θεανώ Φωτίου.

«Η τροφή είναι πολύτιμη για να πετιέται και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα εκμεταλλευτούμε τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά (ροδάκινα και άλλα ) για να δοθούν σε συμπράξεις και να μην πετιούνται» τόνισε η κυρία Φωτίου, σημειώνοντας πως «τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση θα τον συνεχίσουμε και το 2016 και έχουμε πιστώσει τα κονδύλια. Επίσης θα τον διευρύνουμε με την κάρτα δωρεάν μετακίνησης και την κάρτα υγείας για τους ανασφάλιστους της χώρας».

Σύμφωνα με την ίδια, οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις:

  • Ενεργοποίηση ταμείου απόρων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παροχές σε τρόφιμα , προϊόντα καθαρισμού, κοινωνικά φροντιστήρια και μονάδες ψυχολογικής στήριξης. Η διανομή τροφίμων θα επεκταθεί ώστε να περιληφθούν και τα νωπά ενώ οι προμήθειες δεν θα γίνονται κεντρικά μέσω ενός προμηθευτή αλλά μέσω των τοπικών συμπράξεων για να τονωθεί η τοπική αγορά
  •  Ρυθμίσεις για αγορές χωρίς μεσάζοντες με φθηνά ελληνικά προϊόντα
  •  Σχολικά γεύματα για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχιας. Δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός και ήδη έχει καταθέσει 12 εκατ. ευρώ η ΓΣΕΕ ενώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί και από τις συστημικές τράπεζες.
  • Νέο θεσμικό πλαίσιο για αδειοδότηση, λειτουργία και συνεργασία ιδρυμάτων
  • Θα θεσμοθετηθεί με νόμο πλαίσιο εντός του 2016 εθνικό σύστημα κοινωνικής αλληλεγγύης
  • Το Απρίλιο του 2016 η εφαρμογή του προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την χώραΔιαβάστε επίσης