-->
21.03.2023

Αρχιστράτηγος ε.α. του ΠΣ: Υπήρχε χρόνος εκκένωσης στην πυρκαγιά στο Μάτι

Αλλη μία καταγγελία που εκθέτει τους κυβερνητικούς χειρισμούς έγινε μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Ο αντιστράτηγος ε.α του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Πιερράκος υπογράμμισε μιλώντας στο Θέμα 104,6 ότι υπήρχε χρόνος εκκένωσης, ενώ σημείωσε ότι όλοι οι φορείς υποτίμησαν τον βαθμό επικινδυνότητας (4) πρόκλησης πυρκαγιάς. «Οι ευθύνες δεν είναι μόνο των ενστόλων. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε μεγάλη θλίψη και δεν υπάρχει ούτε ένας ψυχολόγος να τους στηρίξει. Οι ευθύνες μπαίνουν σε πυραμίδα. Δεν μπορείς να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ζητάς βοήθεια, επειδή γνωρίζεις έναν υπουργό. Οφείλεται πάντα και πρώτιστα να ενημερώνεται και να δρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν έγινε ούτε μια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για σχεδιασμό. Σε αυτά τα σχέδια υπάρχει πρωτόκολλο και γίνονται και ασκήσεις, αλλά στην πράξη βγαίνουν τα προβλήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πιερράκος ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, μιλώντας για την πολύνεκρη τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και αναφέρθηκε σε μια «ασύντακτη μάχη» που προκάλεσε πολλά προβλήματα στη διαχείριση της ζοφερής κατάστασης.

Διαβάστε επίσης