Search
Close this search box.
Search

Αυτοί θα αξιοποιηθούν από τον Μητσοτάκη – Το νέο οργανόγραμμα της ΝΔ – Πως “διευκόλυνε” ο Βαρβιτσιώτης

Πριν 9 έτη

Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρώτο στόχο την ανακατάταξη των προσώπων στα πόστα αιχμής. Ήδη οι συνεργάτες του έχουν καταστρώσει ένα πλάνο, βασισμένο πάντα στις σκέψεις του νέου προέδρου της ΝΔ. Το 15minutes.gr παρουσιάζει αποκλειστικά σήμερα τα “πρόσωπα- κλειδιά” στο νέο οργανόγραμμα.

Μάλιστα, για να διεκολύνει τις κινήσεις του νέου προέδρου, Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος. Με επιστολή του προς τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει ότι «στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την Παράταξή μας και για την Ελλάδα, θεωρώ προσωπικό καθήκον να σας διευκολύνω στις αποφάσεις σας και να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας”.

Η επιστολή του κ. Βαρβιτσιώτη προς τον νέο πρόεδρο της ΝΔ:

mits9Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας συγχαρώ ολόψυχα για την εκλογή σας. Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμός επανεκκίνησης, όχι μόνο για την Παράταξή μας, αλλά και για την Ελλάδα. Με την ψήφο τους προς το πρόσωπό σας τα στελέχη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν μια καθαρή εντολή ανανέωσης και ανασυγκρότησης. Έδωσαν την εντολή δημιουργίας μιας ισχυρής και μεγάλης Νέας Δημοκρατίας. Που θα συνθέσει και θα εκφράσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, θα απευθυνθεί ξανά στη νέα γενιά και θα αποτελέσει γρήγορα τη γνήσια έκφραση της Ελλάδας που παράγει και καινοτομεί.

Στην προσπάθεια που ξεκινάμε για την Παράταξή μας και για την Ελλάδα, θεωρώ προσωπικό καθήκον να σας διευκολύνω στις αποφάσεις σας και να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεσή σας. Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, που εξέφρασαν χθες οι Νεοδημοκράτες, να καταστεί γρήγορα πλειοψηφικό ρεύμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Γι αυτό, στην ελπιδοφόρα πορεία που ξεκινάει, θα σταθώ συμπαραστάτης και αρωγός με όλες μου τις δυνάμεις”.

o-perifereiarxis-kentrikis-makedonias-apostolos-tzitzikostas

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας σίγουρα θα αξιοποιηθούν ακόμα και σε θέσεις αντιπροέδρων υποστηρίζουν κάποιοι. ” Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία.. ” έγραφε εξάλλου στο twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως “μαζί θα δουλέψουμε…” με ό,τι αυτό σημαίνει.

voridis-samaras

mits6Ο Μάκης Βορίδης μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη θα αναλάβουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θέλει τη θέση του γραμματέα της ΝΔ.

mits8Την ίδια θέση όμως θεωρεί καπαρωμένη ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα σάρωσε την Ελλάδα για τον σημερινό πρόεδρο. Σε κάθε περίπτωση όμως πρώτα πρέπει να αποχωρήσει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

kellas

anna-asimakopoulou

christos-dimas

simosΜεταξύ των βουλευτών που θα αξιοποιηθούν σίγουρα σε γραμματείες είναι ο Χρήστος Κέλλας, η Φωτεινή Αραμπατζή, η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Χρήστος Δήμας και ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ερωτηματικό παραμένει η θέση του νέου εκπροσώπου τύπου ενώ στο τραπέζι έχει πέσει ήδη το όνομα δημοσιογράφου που είναι εν ενεργεία πολιτικός.kostas-karagkounis

Στη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. μπορεί να επιστρέψει ο Γιάννης Πλακιωτάκης αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προωθηθεί ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος θα έχει ρόλο στο νέο οργανόγραμμα.

spirakhΑνακατατάξεις όμως θα υπάρξουν και στην ευρωβουλή όπου επικεφαλής της γαλάζιας ευρω-ομάδας θα αναλάβει είτε η Μαρία Σπυράκη είτε ο Γιώργος Κύρτσος, αφήνοντας πίσω τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. kikilias

olgaΠάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αξιοποιήσει και αλλά στελέχη όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας σε μια προσπάθεια να διευρύνει τις συμμαχίες του.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.