-->
19.01.2021

Αυτός είναι ο ψηλότερος υπαίθριος ανελκυστήρας στον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ

Ενας από τους γρηγορότερους και ευκολότερους τρόπους για εξερευνήσει κάποιος το Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie στην επαρχία Χουνάν της Κίνας – που πολλοί πιστεύουν ότι ενέπνευσε το απίστευτο σκηνικό του «Avatar» – είναι να ανέβει στον ψηλότερο υπαίθριο ανελκυστήρα στον κόσμο.

Το Πάρκο φημίζεται για τους πανύψηλους βράχους-«ουρανοξύστες» του που μοιάζουν να αγγίζουν τον ουρανό και έχει απίστευτη ομοιότητα με τον εξωγήινο κόσμο Πανδώρα που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο blockbuster.

Ο γυάλινος ανελκυστήρας Bailong ύψους 326 μέτρων χτίστηκε στην πλαγιά ενός γκρεμού στο εθνικό πάρκο και προσφέρει εκπληκτική θέα στο μοναδικό φυσικό τοπίο του.

Ο ψηλότερος υπαίθριος ανελκυστήρας
Ο γυάλινος ανελκυστήρας Bailong έχει ύψος 326 μέτρα. © Shutterstock

Αποτελείται από τρεις διώροφους ανελκυστήρες, καθένας από τους οποίους μπορεί να μεταφέρει έως και 46 επισκέπτες στο βουνό σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Χρησιμεύει ως μια εύκολη πύλη προς μερικά από τα κύρια αξιοθέατα του πάρκου, όπως το Golden Whip Stream, το βουνό Tianzi και η θέα στον Νότιο Πυλώνα του Ουρανού – το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε “Hallelujah Mountain” – αφού μοιάζει με τα αιωρούμενα βουνά στην ταινία Avatar.

 

 

Η εναλλακτική των επισκεπτών είναι να περπατήσουν για να φτάσουν πάνω στο βουνό, μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 2,5 ώρες.

Ο ανελκυστήρας ολοκληρώθηκε το 2002 και κόστισε περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια. Αρχικά, τοπικοί εμπειρογνώμονες και μελετητές επέκριναν το έργο, λέγοντας ότι η κατασκευή του – η οποία ξεκίνησε το 1999 – κατέστρεφε το φυσικό τοπίο.

Εθνικό Πάρκο στην Κίνα
Ο ανελκυστήρας παρέχει εκπληκτική θέα στο μοναδικό φυσικό τοπίο του Πάρκου. © Shutterstock

Παράλληλα, οι συζητήσεις και η ανησυχία για την ασφάλεια, έκαναν τον ανελκυστήρα να σταματήσει τρεις μήνες μετά το πρώτο άνοιγμα του. Η κατεδάφιση ήταν μια από τις λύσεις που «έπεσαν» στο τραπέζι, όμως το ασανσέρ άνοιξε και πάλι 10 μήνες αργότερα.

Περίπου 18 χρόνια μετά το άνοιγμα του, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του πάρκου. Μετέφερε έως και 18.000 τουρίστες ημερησίως στην προ-Covid «εποχή».

Theasys

«Να δούμε την πανδημία ως ευκαιρία ανασύνθεσης του τουριστικού προϊόντος»

Μετά από εβδομάδες lockdown, το πάρκο άνοιξε ξανά φέτος τον Μάρτιο.

Ο Jin Xin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του πάρκου, δήλωσε στην National Business Daily της Κίνας ότι οι ημερήσιοι αριθμοί επισκεπτών αντιστοιχούν πλέον στο 70% των προ-πανδημικών επιπέδων.

Το Zhangjiajie φιλοξενεί επίσης το υψηλότερο σημείο για bungee jumping στον κόσμο καθώς και τη διάσημη Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge – η οποία είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη γυάλινη γέφυρα στον κόσμο.

με πληροφορίες από CNN Travel


Διαβάστε επίσης