-->
26.02.2021

Αύριο, τελικά, η παρέμβαση Καραμανλή για το «Βόρεια Μακεδονία» – Τι θα πεί

Aποφασισμένος να κάνει παρέμβαση για το θέμα των Σκοπίων είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να πει ότι η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι «μια κακή συμφωνία», παρά τα κολακευτικά λόγια προς το πρόσωπό του από τον Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες.

Η παρέμβαση Καραμανλή, η οποία θα γίνει αύριο Σάββατο και όχι σήμερα όπως αναμενόταν, είναι σημαντική τη χρονική στιγμή αφού πληθαίνουν το τελευταιο διάστημα οι φωνές οι οποίες τον κατηγορούν για «τρίτη συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η παρέμβαση Καραμανλή θα λειτουργήσει θετικά και στο εσωτερικό της ΝΔ αλλά και ως «ασπίδα» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Οστόσω ο Κ. Καραμανλής εμφανίζεται προβληματισμένος για το αν παρέμβει δημοσίως στο ζήτημα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, πιθανότατα με γραπτή δήλωση.  Ο κ. Καραμανλής, που εδώ και αρκετούς μήνες έχει διαμηνύσει ότι δεν νοείται αναγνώριση «μακεδονικού έθνους και γλώσσας», διαπιστώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ για «Βόρεια Μακεδονία» ως συνέχεια της θέσης που είχε η Ελλάδα το 2008 στο Βουκουρέστι.

Σημειώνεται ότι η τελευταία παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή έγινε στο δημοψήφισμα.

 


Διαβάστε επίσης