-->
22.01.2022

Α. Σαμαράς: Επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας, δεν έχει κόκκινες γραμμές, κάνει ό,τι του ζητούν – ΣΥΡΙΖΑ: Ο πραγματικός διοικητής της ΝΔ έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε στην ομιλία του στο 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καλώντας σε πανστρατιά για συντριπτική νίκη στις επόμενες εκλογές, καθώς η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση αλλά και ευρεία πλειοψηφία για αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε από την Ευρώπη την έννοια της Αριστεράς. Ακολούθως έδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, την οποία παλαιότερα ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε πράξη εσχάτης προδοσίας, ε, αυτός την έκανε. Υπέγραψε μία συμφωνία με τα Σκόπια που ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευτώ και αν περάσει δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η Συμφωνία οξύνει το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκει και τη Βουλγαρία».

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή πραγματικότητα τόνισε ότι η Ε.Ε. έχει να λύσει τρία σημαντικά προβλήματα: Αγγλία Brexit, Γαλλία κίτρινα γιλέκα, Ιταλία και επιπλέον έχει και το μεταναστευτικό.


«Σημαίνει αυτό ότι η Ευρώπη έχει τελειώσει; Όχι, σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας. Την Ευρώπη την υπονομεύει ο λαϊκισμός αλλά και ο εθνομηδενισμός. Λαϊκισμός όμως δεν είναι να αφουγκράζεται κανείς το δημόσιο αίσθημα. Το να μπερδεύει τη νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση είναι λαϊκισμός. Το να αγνοεί την ταλαιπωρία του μετανάστη είναι σκέτη απανθρωπιά. Στις δικές μας ημέρες δεν υπήρχε Μόρια» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανέφερε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπερφορολόγισης της μεσαίας τάξης, είναι εκείνοι που κλαίνε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, χωρίς να σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε χάσει… Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας… Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες της με τον λαϊκισμό τους».

Κάνοντας επίσης έμμεση αναφορά στην υπόθεση Novartis, είπε με έμφαση: «Να θυμούνται ότι εγώ δεν ξεχνάω και να ξέρουν ότι όταν λέω πως θα τους πάω μέχρι τέλους, το εννοώ».

Συνεχίζοντας επικαλέστηκε στοιχεία των δημοσκοπήσεων για να υποτηρίξει ότι «πάνω από 70% είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πάνω από 60% το θεωρούν ξεπούλημα, πάνω από 50% θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε τη Μακεδονία με τις συντάξεις, πάνω από 60% θέλει καλύτερο και μικρότερο κράτος, πάνω από 50% πάει τακτικά στην Εκκλησία».

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, είναι εξοργισμένη με την κυβέρνηση Τσίπρα, η μεγάλη πλειοψηφία θέλει να φύγει ο κ. Τσίπρας χθες και όλοι αυτοί ξέρουν ότι για να φύγει χρειάζεται μία μεγάλη νίκη της Ν.Δ.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και στις αντιδράσεις που προκαλεί σημείωσε ότι «οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους δίχως να σπάνε και να καίνε και τους καθύβρισαν από την κυβέρνηση… Και λίγες μέρες μετά που βγήκαν οι γνωστοί άγνωστοι για να κάψουν ελληνικές σημαίες και να σπάσουν με μίσος για τα πάντα, η κυβέρνηση Τσίπρα τους χάιδεψε. Γιατί είναι τα δικά τους παιδιά, το παρακράτος».

Για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ, είπε ότι «ήμουν και είμαι αντίθετος με το να δοθεί το όνομα Μακεδονία, γιατί το όνομα θα συμπαρασύρει εθνότητα και γλώσσα και αιτήματα για αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων μέσα στην Ελλάδα. Όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί το αρνήθηκαν, ο κ. Τσίπρας το έκανε».

Στα πεπραγμένα του σε σύγκριση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «είδαν οι Έλληνες τη χώρα τους να είναι υπερχρεωμένη. Ενώ όμως το 2012 – 2014 το χρέος μειωνόταν, ήλθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το αύξησε ξανά. Πήραν μια χώρα που είχε βγει δύο φορές στις αγορές και είχε εξασφαλίσει πιστοληπτική γραμμή στήριξης και τώρα η χώρα είναι εκτός αγορών, έχει μνημόνιο χωρίς λεφτά».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «επικίνδυνο για πολλά, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει κόκκινες γραμμές, ό,τι του ζητούν το κάνει. Η υποχωρητικότητα απέναντι σε ισχυρούς και ανίσχυρους γείτονες είναι πρωτοφανής, και δεν το κάνει από ανάγκη, το κάνει από επιλογή. Κάνει όλες τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα και δεν κάνει το μόνο που θα ενίσχυε τη χώρα, μεταρρυθμίσεις».

«Ακούμε να υπερηφανεύεται γιατί μπαίνει στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Το σημαντικό δεν είναι να φοράς γραβάτα όταν μπαίνεις, το σημαντικό είναι να έχεις ψηλά το κεφάλι όταν βγαίνεις. Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Το ατύχημα ΣΥΡΙΖΑ συνέβη και η χώρα καταρρέει, αφού οι υποσχέσεις του ήταν οργανωμένα ψεύδη».

Κλείνοντας είπε: «Η χώρα χρειάζεται μετά τις εκλογές ισχυρή κυβέρνηση αλλά και ευρεία πλειοψηφία και αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής. Η νίκη πρέπει να είναι συντριπτική, χρειαζόμαστε πανστρατιά, δεν περισσεύει κανείς. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, αλλά τώρα χρειάζεται ο μέγιστος συναγερμός».

Δείχνοντας τον πρόεδρο του κόμματος, είπε: «Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώσανε, πάμε όλοι μαζί για τη μεγάλη νίκη, πάμε για την ανάσταση της Ελλάδας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πραγματικός διοικητής της ΝΔ έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο 12ο τακτικό συνέδριο της γαλάζιας παράταξης, εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «μετά το «πουλήσατε τη Μακεδονία στους Ευρωπαίους και πήρατε τις συντάξεις»… Μετά το «δεν πούλησε η δημοκρατία τη Μακεδονία, αλλά ο Τσιπρας»… Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε χθες στους δημοσιογράφους ότι «διχαστικός» είναι ο λόγος του Πρωθυπουργού».

«Ίσως επειδή στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας  σήκωσε το γάντι στην ακροδεξιά και θύμισε τι είναι πατριωτισμός και ποιοι ήταν πατριώτες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου και ειδικά στην ιστορία της πόλης», συνέχισε το κυβερνών κόμμα, προσθέτοντας πως «δεν πρόλαβε, όμως, να τελειώσει τα λεγόμενά του ο κ. Μητσοτάκης και αυτός που πραγματικά διοικεί το κόμμα, ο κ. Σαμαράς, με μια ομιλία βγαλμένη από την εποχή του εμφυλίου, κατάφερε να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας όσα είπε προχθές ο πρωθυπουργός».

Όπως σημειώνεται στην στην ανακοίνωση, ο κ. Σαμαράς «έκανε άνοιγμα στην ακροδεξιά, στις υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή καταλήψεις, και έδωσε στίγμα Όρμπαν και Σαλβίνι στο «ευρωπαϊκό» προφίλ της Ν.Δ.».

«Τι παραπάνω να περιμένει κανείς από τους επαγγελματίες υπερπατριώτες, που έστησαν  την πολιτική τους καριέρα στο Μακεδονικό, αλλά ξεχνούν την πατρίδα και σώζουν τη παρτίδα όταν έχουν απέναντι τους τη Novartis», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.Διαβάστε επίσης