-->
30.06.2022

Βίτσας: Αποχώρησαν ήδη 400 πρόσφυγες από την Ειδομένη

«400 άτομα έφυγαν χθες από την Ειδομένη για κέντρα φιλοξενίας» δήλωσε σήμερα στο Mega ο συντοντιστής της κυβέρνησης για το προσφυγικό, Δημήτρης Βίτσας.

Σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει το θέμα της Ειδομένης να έχει λήξει. Θα πρέπει όμως – είπε – να πειστούν οι ίδιοι και όχι να χρησιμοποιηθεί βία.

Ο κ Βίτσας πρόσθεσε ακόμα ότι «θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος της άλλης εβδομάδας να έχουμε ολοκληρώσει δομές φιλοξενίας 50.000 ατόμων».

«Οι πρόσφυγες στα σύνορα περιμένουν την έκβαση της Συνόδου Κορυφής στις 17 και 18 του μηνός, ελπίζοντας να ανοίξουν τα σύνορα», όπως επιπλέον τόνισε.

Συνολικά από την Ειδομένη έχουν αποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες για κέντρα Φιλοξενίας περίπου 1.000 άτομα.

Ο κ Βίτσας σημείωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει το θέμα της Ειδομένης να έχει λήξει. Θα πρέπει όμως – όπως είπε – να πειστούν οι ίδιοι και όχι να χρησιμοποιηθεί βία.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος της άλλης εβδομάδας να έχουμε ολοκληρώσει δομές φιλοξενίας 50.000 ατόμων».

Ανέφερε ακόμη ότι τα κέντρα γίνονται σε ανενεργά στρατόπεδα λέγοντας ότι η Θράκη πουθενά δεν περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό για εθνικούς λόγους.

Σε σχέση με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ είπε ότι «τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας τα υπερασπίζονται οι ένοπλες δυνάμεις και δεν τίθενται υπό καμία αμφισβήτηση».


Διαβάστε επίσης