-->
30.06.2022

Βίτσας για Μάρδα: Δεν μπορεί να έλθει η… ανάπτυξη από τους πρόσφυγες

Την ανάγκη «να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του συντονιστικού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες Δ. Βίτσας κρατώντας παράλληλα αποστάσεις από τις δηλώσεις Μάρδα περί προσφύγων – επενδυτών.

O κ. Βίτσας σχολιάζοντας τη δήλωση του Δημήτρη Μάρδα επισήμανε ότι δεν μπορούμε να έρθει η ανάπτυξη στη χώρα από τους πρόσφυγες. «Ήταν στα πλαίσια μιας γενικής τοποθέτησης, δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες, μια περίπτωση, αν υπάρχει αυτή, δεν αποτελεί τον κανόνα, εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια περίπτωση (επενδυτή) μεταξύ των προσφύγων», είπε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Βίτσας σχολίασε επίσης τη νέα αναταραχή, χθες, στην Ειδομένη και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις ΜΚΟ. «Καταγραφή και πιστοποίηση των περισσότερων ΜΚΟ έχει γίνει. Από εκεί και πέρα ξεφυτρώνουν κάποιες που αυτή τη στιγμή όχι μόνο προσπαθούμε να τις ελέγξουμε αλλά να πάρουμε και επιπλέον μέτρα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας».

«Τα επιπλέον μέτρα είναι να απαγορεύσουμε σε αυτές τις ΜΚΟ να μπαίνουν σε οργανωμένους χώρους και το δεύτερο είναι ότι μέσω της πειθούς θα πρέπει να τελειώσει το φαινόμενο Ειδομένη», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας ότι κλιμάκιο με διερμηνείς εξηγεί και προσπαθεί να πείσει τους πρόσφυγες στην Ειδομένη ότι πρέπει να φύγουν από την περιοχή και να μεταφερθούν στα κέντρα φιλοξενίας.


Διαβάστε επίσης