-->
27.06.2022

Βίτσας: Πρέπει να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη

Την θέση ότι όποια και αν είναι η απόφαση στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, θα πρέπει να αποσυμπιεστεί η Ειδομένη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τυχόν επιβεβαίωση του κλεισίματος των συνόρων στη σύνοδο ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι «ακόμα και 300 και 400 και 500 άνθρωποι να περνάνε, τη στιγμή που είναι 10.000 άνθρωποι πρέπει κάποιοι να πάνε σε κάποια κέντρα φιλοξενίας.
Επίσης πρέπει πιο πίσω να υπάρχει μια πιο φυσιολογική ροή, αν είναι ανοιχτά, με βάση το πώς μπήκανε στην Ελλάδα, πόσοι είναι οι πρόσφυγες και με έναν αύξοντα αριθμό».
Ο κ.Βίτσας υποστήριξε επιπλέον ότι σε ότι αφορά τις συνθήκες στην Ειδομένη «υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας για μια ισχυρή και ηχηρή παρέμβαση».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς παραμένουν πια στη χώρα για μεγάλο διάστημα, ανέφερε ως παράδειγμα το Σχιστό.
«Eίναι ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας, υπάρχει και χώρος λατρείας και ειδικά εστιατόρια…
Να περιμένουμε τις αποφάσεις σήμερα και με βάση αυτό θα αναπτύξουμε το σχέδιο…
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών.
Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε οποιαδήποτε δυσκολία και να αναπτύξουμε και νομοθετικά αλλά και πρακτικά και τον χαρακτήρα της πολιτικής προστασίας» υπογράμμισε ο κ.Βίτσας.
Διαβάστε επίσης