-->
19.01.2021

Βαρουφάκης: Με την οπερέτα ο Τσίπρας βοηθά τον Μητσοτάκη να περάσει σιωπηλά το πτωχευτικό -Αποχώρησε το ΜΕΡΑ25

Την αποχώρηση του ΜΕΡΑ25 από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλοντας συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. “ Αποχωρούμε αρνούμενοι να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπησή του.

Πτωχευτικού μέσα από την οπερέτα του κ Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά. Το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από την διαδικασία καταγγέλλοντας τη συνέργεια Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου, τον Πτωχευτικό σας Νόμο κ. Μητσοτάκη” είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής του Μέρα 25 είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το πτωχευτικό νομοσχέδιο το οποίο όπως είπε οι συντάκτες του εμπότισαν με κακία και απληστία αποσκοπώντας σε μια μελλοντική θέση στην τρόικα. “Η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον κ. Σταϊκούρα είναι το ίδιο απαράδεκτη όσο και η πολιτική, και γενικότερα, η τακτική που ακολουθεί το Υπ. Οικονομικών και ο ίδιος ο Υπουργός. Αλλά η ευθύνη είναι συλλογική – είναι όλης της κυβέρνησης. Όπως ήταν και το 2015 κ. Τσίπρα που συνθηκολογήσατε με την τρόικα” είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του τέως Υπουργού Οικονομικών στο α’ εξάμηνο του 2015 το οποίο αφ’ενός χαρακτήρισε κορυφαία στιγμή για την πατρίδα, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ζήτησε προ ημερησίας για το θέμα. Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για τρεις ανθελληνικές πράξεις στις οποίς συμμετείχε ο κ. Σταϊκούρας ως εξής:

Ανθελληνική πράξη 1η: 14 Δεκ 2014 Σιγοντάρατε τον ανεκδιήγητο κ. Στουρνάρα που προέβλεψε έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Και συνεχίζετε να ψεύδεστε για τις τράπεζες.

Ανθελληνική πράξη 2η: Κλείσιμο τραπεζών – Ντράγκι.

Ανθελληνική πράξη 3η: Σήμερα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι εγώ, για την 100% προπληρωμή, ΕΚΑΣ. Όμως συμμετείχε στα ουρλιαχτά των Γερούν γερά.

“Πάρτε το χαμπάρι όλοι εσείς του Μνημονιακού Μπλοκ. Το Α’ Εξάμηνο του 2015 ήταν μια κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη” Απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι όσο εγκλωβίζετε στο ψευδές αφήγημα της ηγεσίας του ότι η σύγκρουση με την τρόικα βασίστηκε σε ψευδαισθήσεις, θα βρίσκεται στον κατήφορο που έκανε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου ΚΙΝΑΛ. Αμέσως μετά έστρεψε τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θέλετε να μιλήσουμε για το 15; Εδώ είμαι. Οργανώστε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση.Να τα πούμε όλα! Με στοιχεία και λεπτομέρειες.Αλλιώς, πάψτε πια”.


Διαβάστε επίσης