-->
22.06.2021

Βενιζέλος: Προβληματική νομικά και πολιτικά η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία

Την θέση πως η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία είναι προβληματική και νομικά και πολιτικά διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διατύπωσε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία.
«Συμφωνία δεν υπάρχει, είναι μια δήλωση προθέσεων και από ανθρώπους που δεν έχουν αρμοδιότητα. Πρέπει να αποφασίσει η σύνοδος της ιεραρχίας και η Βουλή.
Η συμφωνία αυτή πρακτικά, δημοσιονομικά δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Γιατί το κόστος μένει το ίδιο. Αυτό που δημιουργείται είναι αναταραχή και αβεβαιότητα για τους κληρικούς.
Είναι εύλογη η αναταραχή και η ανασφάλεια που υπάρχει στις τάξεις του κλήρου» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «έχει στοιχεία προφανώς επικοινωνιακά και έχει στοιχεία που αποτελούν μια νίκη της εκκλησίας σε σχέση με την περιουσία της».
«Σίγουρα αυτό που δεν έγινε είναι ένα βήμα για τον διαχωρισμό» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρησε είπε ότι «δεν συντρέχουν οι λόγοι για να γίνει».
«Η αναθεώρηση έχει χρησιμοποιηθεί από τον κ. Τσίπρα ως ένα μικρό καρότο, όταν το χρειάζεται.
Τώρα ρίχνεται αυτό ως κάρβουνο καθ οδόν προς τις εκλογές.
Δεν υπάρχει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού που χρειάζεται για να προχωρήσει» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος εκλήθη να τοποθετηθεί και επί της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η αποσύνδεση με την διάλυση της Βουλής για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Είμαι υπέρ της λύσης, της έμμεσης εκλογής, είτε με απλή πλειοψηφία, είτε με την συμμετοχή για παράδειγμα δημάρχων στην διαδικασία» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.


Διαβάστε επίσης