-->
02.10.2022

Βουλή: Κόντρα Χρ. Σπίρτζη με Χρ. Σταϊκούρα και Ανδ. Λοβέρδο

Λεκτική αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανδρέα Λοβέρδο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2018.

«Το 2018 θα είναι χρονιά που ο εφιάλτης των μνημονίων και των προγραμμάτων ολοκληρώνεται» και από εκεί μετά, «κάθε χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη, θα μειώνεται η ανεργία, θα επιστρέφουν οι συνάδελφοί μας, οι επιστήμονες της χώρας από το εξωτερικό», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών κατά την τοποθέτησή του, ενώ τόνισε, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Ό,τι και να λέτε, τα νέα έργα θα τα εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας».

«Δυστυχώς αυτό το χαμόγελο για τον ελληνικό λαό, η ανάκτηση της ελπίδας και της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι ο εφιάλτης της αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Σπίρτζης και, απευθυνόμενος στη Ν.Δ., πρόσθεσε: «Καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μπορείτε με άλλοθι το μνημόνιο να συνεχίζετε να ευνοείτε τους λίγους εκλεκτούς σας. Δεν θα μπορείτε να αφομοιώνετε τις πραγματικές παραγωγικές δυνάμεις σε όφελος των μεταπρατών. Δεν θα μπορείτε να έχετε τον ελληνικό λαό στην αγωνία, αν αύριο θα έχει εργασία, ή αν θα τον απολύσετε, ή αν θα τον πετάτε έξω από τα δημόσια νοσοκομεία γιατί χρωστά ασφαλιστικές εισφορές. Δεν θα μπορείτε να έχετε τους άνεργους συμπολίτες μας με ειδική αναπηρία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες περιθωριοποιημένους. Δεν θα μπορείτε να επιδοτείτε τη μαύρη εργασία, ώστε κάποιοι να τα βάζουν στη τσέπη».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Σταϊκούρας, καταλόγισε στον κ. Σπίρτζη ότι επιχειρεί να οικειοποιηθεί τα έργα των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα. Επιστροφή στη κανονικότητα κ. υπουργέ, είναι οι κεφαλαιακοί περιορισμοί; Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας που πέφτει; Επιστροφή στην κανονικότητα είναι να διογκώνονται τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία; Η ελαστική εργασία σε επίπεδα ρεκόρ; Η φυγή των επιστημόνων της χώρας;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ, κάνοντας λόγο για νέα κυβερνητική αυταπάτη και κατηγορώντας τα στελέχη της κυβέρνησης ότι «ψηφίζουν χωρίς ηθικές αναστολές τα πάντα».

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι, όπως ο κ. Σπίρτζης τον Φεβρουάριο του 2017 είχε παρομοιάσει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, έτσι και απόψε ήρθε και έκανε τον γύρο του θριάμβου στη Βουλή. «Σας συνιστώ όμως τον γύρο του θριάμβου να τον κάνετε στη Μάνδρα Αττικής, ή στις ουρές για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ή στα οδικά έργα Πάτρας – Πύργου που δεν έχουν ολοκληρωθεί», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

«Παραδέχτηκε και ο δικός σας χώρος ότι χάθηκε μέρος της εθνικής κυριαρχίας στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο μνημόνιο, δεν γίνεται να μην χαρούμε που τελειώνει αυτό τον Αύγουστο» αντέτεινε στον κ. Λοβέρδο ο κ. Σπίρτζης ενώ απαντώντας στον κ. Σταϊκούρα σημείωσε: «Κανονικότητα είναι, όταν γίνεται στη Στερεά Ελλάδα έργο οδοποιίας, και σιδηρόδρομος. Κανονικότητα είναι να μην δίνουμε 1,2 δισ. ευρώ αποζημιώσεις στους παραχωρησιούχους ή 1,3 δισ. για τμήμα έργου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη».Διαβάστε επίσης