Search
Close this search box.
Search

Βόμβα στο Mega: Η “Άνωση”, το μπλοκάρισμα των λογαριασμών και οι επισκέψεις Μπόμπολα στο Μαξίμου

Πριν 8 έτη

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο όμιλος Μπόμπολα στο Mega μέσω της εταιρίας παραγωγής ταινιών Άνωση που ελέγχει ο Πήγασος.
Όπως γράφει ο Νίκος Καρούτζος στο bankingnews, “σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Άνωση εξέδωσε διαταγή πληρωμής κάνοντας άμεσα απαιτητά από το Mega όλα τα τιμολόγια έκδοσης του Τηλέτυπου για αγορές ταινιών που είχε εκχωρήσει στην ABC Factors ( εταιρία Factoring).
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί του Mega το οποίο είναι προφανές ότι δεν μπορεί να καλύψει υποχρέωση ύψους 14 εκατ. ευρώ.
Επισημαίνεται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα ότι “ο κ. Φώτης Μπόμπολας είχε επιτακτικά ζητήσει να πληρωθούν υποχρεώσεις του Mega προς την Άνωση μέσα από το αύξηση κεφαλαίου των 15 εκατ. ευρώ η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε χθες δεν ευρέθη λύση για την αντικατάσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Τηλέτυπου μετά την υποβολή παραίτησης από τον κ. Πεφάνη με αποτέλεσμα η εταιρία να παραμένει διοικητικά ακέφαλη.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται μπορεί να οδηγήσει πλέον ανά πάσα στιγμή σε κατάρρευση τον τηλεοπτικό σταθμό και μάλιστα όχι από εξωγενείς παράγοντες αλλά από τις κινήσεις που έχουν κάνει οι ίδιοι οι μέτοχοι του καναλιού”.

Οι επισκέψεις του Μπόμπολα στο μαξίμου και οι συναντήσεις με τον Τσίπρα

Η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και η στήλη του Γιάννη Κουρτάκη, έγραψε για τις συναντήσεις του εκδότη του «Εθνους», Φώτη Μπόμπολα, οι οποίες έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, ενισχύοντας τις υποψίες ότι η κίνηση του εκδότη μέσω της “Άνωσης” εναντίον του Mega, μόνο τυχαία δεν είναι…

Γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης:

“Η αποκάλυψη για τις μυστικές συναντήσεις του εκδότη του «Εθνους», Φώτη Μπόμπολα, προεκλογικά με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, στην οικία του μετέπειτα διευθυντή της ναυαρχίδας του «Πήγασου», Μπ. Παπαδάκη, στην Κάντζα, προκάλεσε, εκτός από αίσθηση, και σειρά αντιδράσεων (…).
Από τότε οι συναντήσεις των Τσίπρα – Μπόμπολα φαίνεται να έχουν πυκνώσει. Τα μυστικά ραντεβού της Κάντζας έχουν πλέον διαδεχθεί οι επισκέψεις του εκδότη του «Εθνους» στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, περί τα μέσα Ιανουαρίου ο Φώτης Μπόμπολας φέρεται να πέρασε (σ.σ. μπήκε από την πλαϊνή πόρτα) το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου και να είχε συνάντηση αρκετής ώρας με τον κ. Τσίπρα, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Αν και κανείς δεν..
είναι σε θέση να γνωρίζει την ατζέντα όσων συζητήθηκαν στην εν λόγω συνάντηση, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ποια ήταν τα βασικά θέματα. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη όσα εκτυλίσσονται τους τελευταίους δύο μήνες, είναι εύκολο να γίνουν υποθέσεις για το περιεχόμενο της κουβέντας Τσίπρα – Μπόμπολα.
Σε κάθε περίπτωση, ο εκδότης του «Εθνους», ακόμη και στις κατ’ ιδίαν κουβέντες που έχει με τον συνεταίρο του στο Mega, Σταύρο Ψυχάρη, υπερηφανεύεται για την άριστη σχέση που έχει οικοδομήσει με τον σημερινό πρωθυπουργό. Κάποιοι, μάλιστα, που δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις με τον Φ. Μπόμπολα, σπεύδουν να επισημάνουν: «Εξαιτίας αυτής της σχέσης δείχνει να μην αγχώνεται για την πορεία του πορίσματος της Τραπέζης της Ελλάδος αναφορικά με τα δάνεια του “Πήγασου”».

Χρήστος Παναγιωτόπουλος: Γιατί κανιβαλίζουν την πτώση Mega; – Τι απαντούν οι αναγνώστες του “aixmi”

Γράφει ο Χρ. Παναγιωτόπουλος: ” Απίθανος κανιβαλισμός με υπερδόση κωλοπαιδαρισμού έχει κατακλύσει τακοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο το Mega.

Σαν να περίμεναν με αγωνία να υπάρξουν κακά νέα για τον σταθμό , ώστε να μπορέσουν να ξεράσουν χολή και μίσος. Έτσι εισπράττω εγώ την αντίδραση πολλών -πάρα πολλών, δυστυχώς. Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι όλοι αυτοί επιχειρούν να ταυτίσουν τους εργαζόμενους με τους ιδιοκτήτες και τους δυο τρεις προβεβλημένους δημοσιογράφους . Λυσσάνε με την ιδέα ότι θα βρεθούν στο δρόμο και οι 520 εργαζόμενοι (ρεπόρτερς, παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί, διοικητικοί, μακιγιέζ, τηλεφωνήτριες).

Καταγγέλλουν το «διαπλεκόμενο» κανάλι και τους εργαζόμενους, που δήθεν πλούτισαν και … ας πρόσεχαν! Σαν να ήταν μίσθαρνα όργανα των ιδιοκτητών, των οποίων τις εντολές εφάρμοζαν πιστά, με στόχο να πλουτίζουν εκείνοι και να αμείβονται πλουσιοπάροχα οι ίδιοι . Σε βάρος του λαού, εννοείται …
Το γεγονός ότι στα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί ΟΛΟΙ τέσσερις ή και πέντε μειώσεις μισθών , αποσιωπάται. Το γεγονός ότι τα εισοδήματα τους έχουν επιστρέψει στα αντίστοιχα του 1998, αποκρύπτεται. Το γεγονός ότι κάνουν διπλάσια δουλειά -λόγω πολλών αποχωρήσεων , ακριβώς λόγω των μειώσεων στις αποδοχές τους- δεν αναφέρεται πουθενά . Το «επιχείρημα» πως εργάζονταν στο «μιντιακό σύμβολο» της διαπλοκής είναι ακαταμάχητο!…

Και του απαντούν χαρακτηριστικά οι αναγνώστες του στο site:

“Ευαισθησία δεν είναι ΜΟΝΟ να θίγεσαι όταν σε αδικούν , σε προσβάλουν, σε κατατρέχουν και σε κανιβαλίζουν.  Ευαισθησία είναι ΚΥΡΙΩΣ να αποφεύγεις να αδικείς, να προσβάλεις, να κατατρέχεις και να κανιβαλίζεις τον άλλον”.

“Εσείς δεν μας κάνατε τόσα χρόνια κύρηγμα ότι δεν μπορούμε να ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας με δανεικά? Αυτό δεν ισχύει για εσάς? Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα κλάψουν για το κανάλι σύμβολο της διαπλοκής . Τα θαλασσοδάνεια φαίνεται ότι στέρεψαν. Όσοι θέλουν να το σώσουν, είτε ιδιοκτήτες είτε φίλοι της διαπλοκής ας βάλουν το χέρι στην τσέπη να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου . Μακριά τα χέρια σας από τα χρήματα των φορολογουμένων”.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.