-->
01.08.2021

Βόρεια Κορέα: Εκτέλεσαν δημόσια άντρα επειδή παραβίασε τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Με δημόσια εκτέλεση στο απόσπασμα φέρεται να τιμώρησε η Βόρεια Κορέα έναν άντρα γύρω στα 50 του που αψήφησε τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η εκτέλεση έλαβε χώρα στις 28 Νοεμβρίου. Ο άντρας κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο από τα σύνορα με την Κίνα, που έχουν κλείσει, σύμφωνα ωστόσο με το Radio Free Asia, εκτελέστηκε δημόσια για να περάσει ένα μήνυμα σχετικά με τον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν όλοι στα μέτρα.

Την ώρα που η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να μεταδίδει προς πάσα κατεύθυνση πως δεν έχει ούτε ένα κρούσμα Covid-19, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει υιοθετήσει «έκτακτα μέτρα καραντίνας».

Μεταξύ αυτών και η διαταγή στους συνοριοφύλακες να πυροβολούν όποιον πάει να διασχίσει τα σύνορα με την Κίνα.

 

«Έκαναν μια δημόσια εκτέλεση στο εκτελεστικό απόσπασμα για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους εδώ, επειδή διατηρούν μεγάλη επαφή με τους ανθρώπους στην άλλη πλευρά των συνόρων», είπε πηγή στο Radio Free Asia.

Ο Κιμ και οι αξιωματούχοι του ανησυχούν για εισαγόμενο κρούσμα από τα κινεζικά σύνορα, έχοντας αυξήσει τις περιπολίες.

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, αλλά και βασικός χρηματοδότης, οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών έχουν μειωθεί κατά 75% το 2020, εξαιτίας της πανδημίας.

Η Πιονγιάνγκ έστειλε μάλιστα νέες δυνάμεις στα σύνορα, για να ελέγξουν ακόμα και τους δικούς της συνοριοφύλακες. Το λαθρεμπόριο ανθεί εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Radio Free Asia.

Άλλη πηγή είπε στο μέσο πως οι δημόσιες εκτελέσεις είναι ένα από τα τυπικά μέτρα που επιστρατεύει το καθεστώς για να αποσπά τη συμμόρφωση του κόσμου.

Η μυστική αστυνομία της Νότιας Κορέας, NIS, αποκάλυψε την προηγούμενη βδομάδα πως η Πιονγιάνγκ μπήκε σε lockdown και απαγόρευσε την αλιεία.Διαβάστε επίσης