Με μεγάλη επιτυχία και πολύ αισιόδοξα συμπεράσματα ολοκληρώνεται σήμερα η Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της Κρήτης που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο απο Παρασκευή έως και Κυριακή στο Ηράκλειο, στα νέα γραφεία της ΝΟΔΕ, παράλληλα με τις εργασίες της Πολιτικής Ακαδημίας στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.
Η παρουσία της ΝΔ από τότε που ανέλαβε ο Κ. Μητσοτάκης άλλωστε, δείχνει ότι λειτουργεί ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα που δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των “ανθρώπων” της και στη διαρκή βελτίωση του ανθρώπινου στελεχιακού δυναμικού της.
Η καινοτόμα δράση για ελληνικό πολιτικό κόμμα, επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για πολιτικό – στελεχιακό δυναμικό που θα διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, λειτουργεί υπό την αιγίδα του Προέδρου, την οργανωτική ευθύνη του Γραμματέα και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και του Γρ. Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιάννη Οικονόμου.
Οι θεματικές ενότητες που διδάχθηκαν από εγνωσμένου ακαδημαϊκού κύρους καθηγητές, αφορούσαν μεταξύ άλλων επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη, εθνικά θέματα και δημόσια διοίκηση, ιδεολογία και ηγεσία και στρατηγική και επικοινωνία.
Την ίδια στιγμή μια άλλη πολιτική ακαδημία, αυτή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κόνραντ Αντενάουερ πραγματοποιείται στα Χανιά με 40 Κρήτες νεολαίους.
Μάλιστα μιλώντας χθες στα Χανία ο Γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο.Τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η μεταρρύθμιση είναι ένας διάλογος με το μελλον, ένας διάλογος για το μέλλον της χώρας”.
Αλλάζουν πολλά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό είναι ορατό, τόσο στις συζητήσεις φίλων και μελών του κόμματος, όσο και σε κύκλους πολιτικών αντιπάλων..
Ο Πρόεδρος Κυριακός Μητσοτάκης και ο Γραμματέας Λευτέρης Αυγενάκης το έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά πάντως, δουλεύοντας εντατικά σε πολλά επίπεδα, εκσυγχρονίζοντας το κόμμα με προγραμμα και στρατηγική και αυτό αρέσει σε πολλούς!