-->
01.10.2022

Γεννηματά: Η χειρότερη κυβέρνηση στην πιο κρίσιμη περίοδο της Ελλάδας

Η χώρα έχει στην πιο κρίσιμη περίοδό της τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

H κ. Γεννηματά κατηγόρησε για καθυστερήσεις και «δήθεν αριστερές κορώνες» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που «χάνει χρόνο, δημιουργώντας μόνη της αδιέξοδα και στο τέλος λέει ‘ναι σε όλα’».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε από «δήθεν επαναστάτης, υποτακτικός και, αλυσοδένοντας τη χώρα, γίνεται συνεργός», σχολίασε.

Χαρακτηρίζοντας «αχρείαστο, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό» το 3ο μνημόνιο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την υπογραφή του στις «τυχοδιωκτικές» πολιτικές των πρώτων έξι μηνών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και, πιο συγκεκριμένα, της πολιτικής Βαρουφάκη.

Για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κ. Γεννηματά εκτίμησε πως το 3,5% δεν είναι σε καμία περίπτωση εφικτό, προβλέποντας μόνιμη οικονομική ύφεση, μετά το 2018.

Για την αλλαγή της προοπτικής, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έθεσε ως προϋπόθεση την «ουσιαστική διαπραγμάτευση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους», για την οποία απαιτείται «ισχυρή κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης».Διαβάστε επίσης