10.08.2020    21:40

Γεννηματά: Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Εδεσσας, από όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε τις προσλήψεις, που ήταν εγκεκριμένες από το 2014.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, όμως, σήμερα έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του. Σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια», δήλωσε η κ. Γεννηματά, κάνοντας λόγο για υποστελέχωση και ελάχιστη χρηματοδότηση, αλλά και στο θλιβερό ρεκόρ θανάτων με την έξαρση της γρίπης επειδή έμειναν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης νοσηλευτών.

«Η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει τις προσλήψεις που ήταν εγκεκριμένες από το 2014 και το μόνο που κάνει είναι να εξαγγέλλει κάθε μήνα σχεδόν 4.000 προσλήψεις. Είναι ακριβώς ο ίδιος αριθμός. Είναι φανερό ότι έτσι δεν προχωράμε άλλο, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι την ίδια στιγμή η συμμετοχή των πολιτών στις δαπάνες υγείας έχει αυξηθεί. Θα πρέπει, λοιπόν, να προχωρήσουμε στη διεκδίκηση προσλήψεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς και θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στηριγμένο σε όλες τις δομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σύστημα, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις δαπάνες, χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες και το Κοινωνικό Κράτος», τόνισε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.