-->
02.03.2021

Γεωργιάδης εναντίον Τζιτζικώστα: Ο ηγέτης δε νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος

Με τις κινήσεις που έγιναν η Συγγρού επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αποποιηθεί την ευθύνη του για την ψήφιση του νέου Μνημονίου και να μετατρέψει τις εκλογές σε διαγωνισμό δημοφιλίας, εκτίμησε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης Σαμαρά, τονίζοντας πως οι δημοσιονομικές επιτυχίες της περιόδου 2012-14 αναγνωρίζονται πιο και από τον κ. Τσίπρα στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

«Πρέπει να είναι υπερήφανος ο νεοδημοκράτης για την κυβέρνησή του, για αυτά που κάναμε», είπε προς τους πολίτες. Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε βέβαιος ότι η εσωκομματική εκλογή δεν θα προκαλέσει τη διάσπαση της ΝΔ, εκτιμώντας δε ότι η παράταξη θα βγει δυνατότερη και πιο ενωμένη από την εκλογική διαδικασία.

Τόνισε δε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα η ΝΔ είναι και θα παραμένει ένα κεντροδεξιό κόμμα, πιστό στις θέσεις που καθορίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. «Οι ακροδεξιοί δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε.

Για τον εαυτό του, δήλωσε ότι είναι άνθρωπος που δεν προέρχεται από «πολιτικό τζάκι» και εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που έχουν ζήσει το άγχος της μικρής επιχείρησης, του εμπορίου και της ζωής.

«Δεν έχει δικαίωμα και ένας γιος βιβλιοπώλη να ονειρεύεται;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως όποιος θέλει να αναδειχτεί σε αληθινό ηγέτη δεν μπορεί να δοξάζεται «κρυπτόμενος».

Κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα να εκφράσει δημόσια τις θέσεις του για σημαντικά θέματα που αφορούν τη βόρεια Ελλάδα, όπως τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στις Σκουριές και την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Είπε μάλιστα πως θα αρχίσει τη δική του προεκλογική περιοδεία από τις Σκουριές, για να συμπαρασταθεί στους μεταλλωρύχους αλλά και για να δείξει τη στήριξη του στις επενδύσεις που δημιουργούν δουλειές.

Επικαλούμενος μάλιστα τη νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, ο πρώην υπουργός σχολίασε με νόημα πως ένας «ηγέτης δε νικά κρυπτόμενος, αλλά εμφανιζόμενος», καθώς αν μείνει στη σκιά αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, ενώ αν επικρατήσει φανερά «όλοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν». Υπογράμμισε δε ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν ντιμπέιτ, ώστε να μάθει ο κόσμος τις θέσεις του κάθε υποψήφιου.

Στρέφοντας το βλέμμα του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε την απόφαση της ΝΔ να υποστηρίξει απόλυτα τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή πριν την προκήρυξη των εκλογών, αλλά και την όλη προεκλογική στρατηγική του κόμματος.


Διαβάστε επίσης