Search
Close this search box.
Search

Γιατί ο Μητσοτάκης ψηφίζει τα “κόκκινα” δάνεια – Τι επιδιώκει και τι κερδίζει

Πριν 8 έτη

Μια συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη, θα μπορούσε να περνάει μέσα από τη στάση  της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια; Οι κακές γλώσσες στη Συγγρού λένε ότι η υπερψήφιση του νέου σχεδίου που θα φέρει η κυβέρνηση για τα κόκκινα δάνεια θα είναι το δώρο με το οποίο θα επισκεφθεί προσεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κεντρικό ευρωπαίο τραπεζίτη, στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, βέβαια, επικροτεί και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, το οποίο ήδη στέλνει μηνύματα για μια συναινετική πορεία, ενώ με την υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στη Συγγρού θα μπορούν να αποφύγουν και ενδεχόμενες βολές από το ΕΛΚ. Με στόχο, εξάλλου, να δείξει ότι ακολουθεί διαφορετική αντιπολιτευτική τακτική από τον Αλέξη Τσίπρα και εκτρέπεται στο λαϊκισμό, ο Μητσοτάκης φέρεται ότι έχει αποφασίσει να υπερψηφίσει και το κυβερνητικό σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η στροφή μάλλον επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η Συγγρού δέχεται πλέον ισχυρές πιέσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ σε μια προσπάθεια αντιστροφής ενός αρνητικού κλίματος αποδίδουν και την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στο κόμματος. Από το Παρίσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι «θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις», προετοιμάζοντας τους βουλευτές της ΝΔ και την κομματική βάση. Ανάμεσα στον μεταρρυθμιστή κεντροαριστερό Μακρόν και τον συντηρητικό Σαρκοζί, μάλιστα, έδειξε ότι προτιμά τον πρώτο.

Στελέχη της Συγγρού λένε ότι ο Μητσοτάκης εγκαταλείπει το «δόγμα Σαρκοζί» που προσπαθούσε να αντιγράψει επί χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς και επενδύει τα πάντα στο «μεταρρυθμιστικό Κέντρο», προκειμένου να φέρει αποτελέσματα και το σχέδιο της γαλάζιας διεύρυνσης.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.