10.08.2020    21:36

Για συκοφαντία κάνουν λόγο τα κανάλια σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι χρωστούν

Για «συκοφαντία» κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR).

Ουσιαστικά με ανακοίνωσή τους απαντούν στο Μέγαρο Μαξίμου που κάνει λόγο για δανειακές υποχρεώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως τονίζουν σε κοινή τος ανακοίνωση τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ:

Α. Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

Β. Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.

Γ. Για τις έξι εταιρείες μέλη μας – και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα – ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων «κόκκινων δανείων».

Συνεπώς, τα όσα λέγονται κατά κόρον – δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού – περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία.