-->
24.06.2024

Γιλντιρίμ: Μην βγάλετε από το μυαλό σας την 9η Σεπτεμβρίου 1922

Μιλώντας σήμερα από τα παράλια της Τουρκίας ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας προχώρησε για ακόμη μία φορά σε εμπρηστικές δηλώσεις τονίζοντας πως κανένας δεν θα πρέπει να βγάλει από το μυαλό του την 9η Σεπτεμβρίου του 1922.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ουσιαστικά απάντησε στις δηλώσει του Έλληνα ΥΕΘΑ , Πάνου Καμμένου ο οποίος είχε κάνει προ ημερών λόγο για το 1821. 

Αναλυτικά ο Μπιναλί Γιλντιρίμ τόνισε:

«Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της.

Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε επίσης «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει ‘σας ευχαριστώ’ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου»Διαβάστε επίσης