-->
30.07.2021

Γιώργος Καραγιάννης: Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, ο Νόμος 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις είναι γεγονός

«Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, ο Νόμος 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις είναι γεγονός, επιτυγχάνοντας διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, οικονομία, διασφάλιση δημόσιου συμφέροντος», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Ο Γιώργος Καραγιάννης χαρακτηρίζει το νέο νόμο «σημαντική μεταρρύθμιση» και σημειώνει ότι «σήμερα, υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών , Κώστα Καραμανλή, προχωράμε σε μία ολιστικά διαφορετική προσέγγιση και μεταρρυθμίζουμε το χώρο επιλύοντας χρόνια ζητήματα ενός δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου, που ψηφίστηκε το 2016 και τροποποιήθηκε 385 φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Καραγιάννη:

«Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, ο Νόμος 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις είναι γεγονός, επιτυγχάνοντας διαφάνεια, ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, οικονομία, διασφάλιση δημόσιου συμφέροντος!
Σήμερα, υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών , Κώστα Καραμανλή, προχωράμε σε σημαντικές αλλαγές στις κρίσιμες διατάξεις του Νόμου 4412 για τις Δημόσιες Συμβάσεις.
Προχωράμε σε μία ολιστικά διαφορετική προσέγγιση και μεταρρυθμίζουμε το χώρο επιλύοντας χρόνια ζητήματα ενός δαιδαλώδους θεσμικού πλαισίου, που ψηφίστηκε το 2016 και τροποποιήθηκε 385 φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προχωράμε σε μία σημαντική μεταρρύθμιση για τις Δημόσιες Συμβάσεις, παρεμβαίνοντας με ουσιώδεις τομές:
·Επιταχύνουμε και απλοποιούμε όλες τις διαδικασίες που καθυστερούν τα έργα.
·Ενισχύουμε το ρόλο των ιδιωτών και θεσμοθετούμε την ιδιωτική επίβλεψη σε έργα και μελέτες.
·Θεραπεύουμε την παθογένεια των υψηλών εκπτώσεων
·Εκσυγχρονίζουμε και ψηφιοποιούμε τις διαδικασίες.
·Εισάγουμε και ενισχύουμε καινοτόμες πρακτικές, όπως είναι η ενίσχυση του συστήματος μελέτη – κατασκευή και η θεσμοθέτηση της διαιτητικής επίλυσης κάθε διαφοράς
Προχωράμε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια!»

Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, ο Νόμος 4412/2016 για τις Δημόσιες Συμβάσεις είναι γεγονός, επιτυγχάνοντας διαφάνεια,…

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Karagiannis στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020Διαβάστε επίσης