14.08.2020    05:10

«Γουχάν» η Νέα Υόρκη! Υπερωρίες στα κρεματόρια, φυλακισμένοι σκάβουν ομαδικούς τάφους

Άνευ προηγουμένου είναι το πλήγμα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, που καταγράφει παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μια ημέρα οι ΗΠΑ κατέγραψαν σχεδόν 1.200 θανάτους με τους νεκρούς πλέον να έχουν ξεπεράσει τους 6.000.

Αλλά οι ΗΠΑ είναι μακράν πλέον και η πρώτη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς έχει ξεπεράσει τα 245.000 και ενώ τα δύσκολα είναι μπροστά.


Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον το 80% των Αμερικανών έχει τεθεί σε καραντίνα ή σε περιοριστικά μέτρα, τα οποία, όπως υποστήριξε ο Μπιλ Γκέϊτς θα πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθούν για 10 εβδομάδες προκειμένου να ανακοπεί η εφιαλτική πορεία του ιού.

Επίκεντρο της κρίσης παραμένει η Νέα Υόρκη, που έχει μετατραπεί σε Γουχάν. Η μεγαλούπολη θρηνεί πάνω από 1.500 νεκρούς και πλησιάζει τα 50.000 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες Πέμπτη οι υγειονομικές αρχές της.

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι τα κρεματόρια δουλεύουν υπερωρίες, επεκτείνοντας το ωράριο λειτουργίας, και κάνοντας καύσεις νεκρών ακόμα και μέσα στη νύχτα.

Σημειώνεται ότι ο Λευκός Οίκος προέβλεψε προχθές ότι η πανδημία θα στοιχίσει τη ζωή σε 100.000-240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Ομαδικούς τάφους σκάβουν οι φυλακισμένοι!

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλες αναφορές, οι φυλακισμένοι εξαναγκάζονται να σκάβουν ομαδικούς τάφους για τους νεκρούς από κορωνοϊό με αμοιβή 6 δολ./ώρα.
Η «MintPress News» ανέφερε ότι, στην περίπτωση μιας ιδιαίτερα κακής επιδημίας COVID-19 στη Νέα Υόρκη, οι αρχές είχαν καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την απόρριψη των σωμάτων σε ομαδικούς τάφους στο νησί Hart, απέναντι από το Μπρονξ, στο Long Island Sound.
Τα σχέδια είχαν συνταχθεί από τον πρώην Δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάϊκλ Μπλούμπεργκ κατά τη διάρκεια της θητείας του.