-->
22.06.2021

Γ. Πατούλης για Έλληνες στρατιωτικούς: Κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τους γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη, του ενός από τους δύο Έλληνες αξιωματικούς, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στο περιθώριο του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού  Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Διδυμότειχο.

Εκ μέρους όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Πατούλης εξέφρασε στους γονείς του αξιωματικού τη συμπαράσταση του στην αγωνία που περνάει η οικογένεια τους και ευχήθηκε να μπει γρήγορα ένα τέλος στη δοκιμασία τους.

«Επισκεφθήκαμε τους γονείς του Έλληνα αξιωματικού εκφράζοντας τη στήριξη και τη συμπαράσταση μας. Ολόκληρος ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό και των δύο οικογενειών και αγωνιά μαζί τους» ανάφερε, «προσθέτοντας ότι τα παιδιά αυτά είναι παιδιά όλης της Ελλάδας και μαζί τους κρατείται «αιχμάλωτο» ολόκληρο το Έθνος».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε λόγο για «κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατάλυση κάθε έννοιας του κράτους δικαίου» και ευχύθηκε «τα δύο παιδιά να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους».

Ακολούθως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέφθηκε το φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή όπου συνελήφθησαν οι Έλληνες αξιωματικοί από τους Τούρκους καθώς και το Τελωνείο Καστανέων όπου συζήτησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις,  με τις τελωνειακές και αστυνομικές αρχές.


Διαβάστε επίσης