-->
06.12.2021

Γ. Πατούλης: Πολιτική Προστασία χωρίς ενεργή αυτοδικοίκηση δεν υφίσταται

Κριτική για τον αποκλεισμό της αυτοδιοίκησης από τη νέα Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών ασκεί στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Εσωτερικών για την αναδιοργάνωση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας απέδειξαν περίτρανα πως για άλλη μία φορά για τον κ. Τσίπρα η αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στον νέο φορέα διαχείρισης, τον οποίο και ονόμασε Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, δεν προβλέπεται η συμμετοχή ούτε των δήμων, ούτε των Περιφερειών» αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεσματική πολιτική προστασία χωρίς αποκεντρωμένη λειτουργία, χωρίς τον ενεργό ρόλο της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών δεν υφίσταται. Οι δήμοι είναι αυτοί που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τις ειδικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και είναι αυτοί οι οποίοι με πενιχρά μέσα κάνουν καθαρισμούς, κλαδεύσεις, οργανώνουν πυροφυλάκια, παροχές νερού για πυροσβεστικά οχήματα.Οι δήμοι έχουν το πλεονέκτημα της άμεσης επέμβασης με μηχανήματα, προσωπικό και ενεργοποίηση ιδιωτών και εθελοντικών δυνάμεων» επισημαίνει ο κ. Πατούλης.


Διαβάστε επίσης