-->
05.12.2022

Δείτε ποιο είναι το νέο «αμόρε» της Ντορέττας Παπαδημητρίου

Tην καλύτερη περίοδο της ζωής της φαίνεται πως διανύει η Ντορέττα Παπαδημητρίου τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική της ζωή. Εδώ και λίγους μήνες έκανε το ξεκίνημά της στην πρωινή ζώνη του Mega και κάθε μέρα λέει στους τηλεθεατές «Καλημερούδια». doretta3ntoretta1
Μαζί με το νέο τηλεοπτικό ξεκίνημα φαίνεται πως έκανε και μία καινούργια αρχή και στα αισθηματικά της. Σύμφωνα με το περιοδικό «ΟΚ» η  παρουσιάστρια ζει τον έρωτά της τους τελευταίους πέντε μήνες στο πλευρό του αρχιτέκτονα Άλεξ Φραντζολίνι.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω κοινών γνωστών και τους τελευταίους μήνες είναι αχώριστοι. Οι δυο τους κρατούν πολύ χαμηλό προφίλ και αποφεύγουν τα κοσμικά μέρη. Ωστόσο ο φακός του εβδομαδιαίου περιοδικού τους «τσάκωσε» σε πρόσφατη έξοδό τους.

Ποιος είναι ο Φραντζολίνι; Δείτε παρουσιάσή του στο deconow:

Controlled revolution

Με αυτή τη φράση-κλειδί ο αρχιτέκτονας και designer Alexandros Franzolini χαρακτηρίζει τη διαμόρφωση της κατοικίας του στο Μαρούσι. Ένας χώρος 52 τ.μ. που συμπεριλαμβάνει και το χώρο εργασίας.

«Μπορείς να κάνεις πολλά με λίγα», λέει ο Alexandros Franzolini, design director και συνιδρυτής του Studio Omerta, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στο interior design και το βιομηχανικό σχεδιασμό στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και απέκτησε εμπειρία συνεργαζόμενος με επαγγελματίες όπως ο σχεδιαστής μόδας Neil Barrett. Το διαμέρισμά του βρίσκεται στο Μαρούσι, στο «Uptown Residences», ένα συγκρότημα που μελετήθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα μικρόκοσμο με κατοικίες και κοινόχρηστους χώρους. Η λιτή αρχιτεκτονική, χωρίς a priori στοιχεία που υπαγορεύουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, ήταν ο καμβάς για έναν ελεύθερο σχεδιασμό με βασικό ζητούμενο τη διαμόρφωση που συμπεριλαμβάνει τους απαραίτητους χώρους ενός σπιτιού αλλά και το χώρο εργασίας. «Με αυτό το project προσπαθήσαμε να δείξουμε ότι ο περιορισμός είναι ένα παράθυρο για τη γέννηση μιας νέας ιδέας και όχι απαραίτητα για την αφαίρεση μιας προηγούμενης», εξηγεί ο Alexandros Franzolini.

SONY DSC
SONY DSC

Τα έπιπλα είναι όλα πρακτικά, χωρίς να είναι επιβλητικά. Την προσοχή κερδίζει η αξιοποίηση των τοίχων με το σχεδιασμό ενός συστήματος με μεταλλικές ράγες που χρησιμεύει ως βιβλιοθήκη, που λόγω της απέριττης εμφάνισης ελευθέρωσε και διακόσμησε ταυτόχρονα το χώρο. Οι μεταλλικές λεπτομέρειες επικρατούν σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον όπου όλα τα υλικά έχουν ταιριάξει αρμονικά. Το στυλ του ιδιοκτήτη εκφράζεται μέσα από εικόνες, πίνακες και βιβλία που προσδίδουν δόσεις οικειότητας στο περιβάλλον. «Όσον αφορά τα έργα τέχνης, πιστεύω πως σε όλους τους τομείς του design, είτε μιλάμε για έπιπλα είτε για μόδα, υπάρχει ένας βασικός συνδετικός κρίκος: το ανθρώπινο στοιχείο. Όλα σχεδιάζονται και δημιουργούνται βάσει αυτού. Αυτή την πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν οι εικόνες», λέει. Για τον Franzolini ο δημιουργός δηλώνει υποσυνείδητα την προσωπικότητά του, καθώς δεν μπορεί να την περιγράψει με λόγια.

Στην ερώτηση ποιες low budget παρεμβάσεις θα πρότεινε στο σπίτι απαντά ανθρωποκεντρικά: «Οι αλλαγές εξαρτώνται από τον κάθε άνθρωπο και από το τι θεωρεί σημαντικό ο ίδιος για τον εαυτό του και το χώρο του. Ακούγεται απλό και αυτονόητο, όμως η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος αγνοεί τις πραγματικές του ανάγκες. Σίγουρα μια απλή αλλαγή στο χρώμα, είτε αφορά ένα ύφασμα στον καναπέ είτε έναν πορτοκαλί τοίχο, είναι αλλαγές που δεν έχουν κόστος και μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τη φυσιογνωμία του χώρου.»

Διαβάστε επίσης