Search
Close this search box.
Search

Δεκάδες μαθητές σε εκδρομές στην Ιταλία – Κεραμέως: Θα ελεγχθούν αν έχουν συμπτώματα

Πριν 5 έτη

Καθησυχαστική εμφανίστηκε μιλώντας στο Mega η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή τους μαθητές δέκα σχολείων που βρίσκονται σε περιοχές της Ιταλίας στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών.

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές κινήθηκαν με ταχύτητα και – όπως είπε –  αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ιταλία η πρώτη μας σκέψη ήταν στους μαθητές και τους φοιτητές που βρίσκονται στην γειτονική χώρα.

«Σπεύσαμε προληπτικά προκειμένου να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εκδρομές στην Ιταλία. Ήταν να αναχωρήσουν κάποια σχολεία σήμερα για την Ιταλία αλλά οι εκδρομές δεν θα γίνουν. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δέκα σχολεία στην Ιταλία και διερευνούμε εάν είναι και παραπάνω» σημείωσε η υπουργός Παιδείας για να προσθέσει:

«Δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να βρίσκεται σε περιοχή που είναι σε καραντίνα. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Αναφορικά με το εάν θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις όσοι μαθητές επιστρέψουν από Ιταλία, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι  δεν υπάρχει λόγος  να γίνουν προληπτικές εξετάσεις.

«Μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο ανησυχητικό  σύμπτωμα θα ελεγχθούν», συμπλήρωσε.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Στη γειτονική χώρα υπάρχει ξαφνική έξαρση του κορωνοϊού, καθώς μέχρι στιγμής έχουν φύγει από τη ζωή τρεις άνθρωποι που έχουν νοσήσει, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 150.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια

Παράλληλα, το πρωί σήμερα Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα ενισχυμένα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή για τη «θωράκιση» της χώρας μας έναντι της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Οι προτάσεις τις οποίες θα παρουσιάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Βασίλης Κικίλιας αποφασίσθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο υπουργείο Υγείας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.