Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες θυμάτων του «Γιατρού Μαιμού» Νίκου Κοντοστάθη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 45 ήταν οι αρχικές καταγγελίες που εμπεριέχονται στην δικογραφία. Μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του Κοντοστάθη, έχουν γίνει 55 ακόμη.
Από αυτές 33 αφορούν την Αττική και 22 την επαρχία.
Πέραν από την Αττική, οι περιοχές δράσεις του ψευτογιατρού ήταν η Λάρισα, η Μαγνησία, η Λαμία και η Ρόδος.
Ο Κοντοστάθης μάλιστα φαίνεται πως πέραν από τον καρκίνο είχε επεκτείνει «τις υπηρεσίες του» εμφανιζόμενος ως γιατρός για… «πάσαν νόσο».
Συγκεκριμένα, δήλωνε πως μπορούσε να αναλάβει περιστατικά με δερματολογικά, κινητικά και ορθοπεδικά προβλήματα ενώ όπως φαίνεται έδινε ακόμα και αλοιφές και βότανα για την καταπολέμηση της αντρικής φαλάκρας.
Όσον αφορά τα ορθοπεδικά προβλήματα, αίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση σχετικής περίπτωση με άνδρα – θύμα του γιατρού- «μαιμού» που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, και έδωσε στον «Γιατρό Κόντο» ποσό που της τάξης των 60 χιλιάδων ευρώ για να λάβει θεραπεία και στον ένα μήνα καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.
Επίσης σοκ προκαλεί τόσο ο κυνισμός όσο και η ψυχρότητα που έδειχνε ο ψευτογιατρός απέναντι στους απεγνωσμένους ασθενείς και τους συγγενείς τους. Προκειμένου να τους αποσπάσει μεγάλα ποσά, παρίστανε τον ειδήμονα και πρότεινε θεραπείες μη επιστημονικά τεκμηριωμένες.
Τα «στόματα» ανοίγουν το ένα μετά το άλλο για την δράση του ψευτογιατρού που, σύμφωνα με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, παρίστανε τον γιατρό αποκομίζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.
Σε Μονές «ψάρευε» τα θύματά του
Ο γιος καρκινοπαθούς που κατέληξε ακολουθώντας τις οδηγίες του απατεώνα, που έπαιζε με τον ανθρώπινο πόνο, μίλησε την Τετάρτη στην εκπομπή «Live News» του Mega για την γνωριμία με τον 47χρονο.
«Ο πατέρας μου είχε καρκίνο στο συκώτι. Ήταν η τελευταία μας ελπίδα. Πήγαμε, είδαμε τον γιατρό λέω ‘γιατρέ αυτό και αυτό’. Ναι μου λέει ‘φίλε εγώ δίνω μια διατροφή με κάτι αποτοξινωτικά τσάγια, φρούτα και λαχανικά. Την ακολουθούμε αυτή’ λέει ‘και πιστεύω να πάει καλά’».
Και αυτό το θύμα, ο ψευτογιατρός φέρεται πως είχε ψαρέψει στη Μονή Ταξιαρχών στο Πήλιο. Εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο, υποσχόταν ίαση που όχι μόνο δεν θα προσέφερε ποτέ αλλά θα οδηγούσε και τους ασθενείς στον θάνατο.
Η περίπτωση της μητέρας με καρκίνο
Σύμφωνα με μία νέα καταγγελία, ο γιατρός –μαϊμού είχε πείσει μία μητέρα να συνεχίσει την θεραπεία τη για τον καρκίνο, κάνοντας ενέσεις από το… Βατικανό.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων, ο ψευτογιατρός έπεισε μια 35χρονη καρκινοπαθή και μητέρα δύο παιδιών με καρκίνο στο στήθος να μην ακολουθήσει τον τρίτο κύκλο θεραπείας της.
Αντί της θεραπείας, ο 47χρονος έκανε στην άτυχη γυναίκα 6 ενέσεις, που της είπε ότι έρχονται «κατευθείαν από το Βατικανό».
Μάλιστα, για αυτές έδωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον άνδρα που εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος ογκολόγος.
Όπως είπε ο κ. Σούρλας στον ANT1, έχει στην διάθεση του όλα τα σχετικά στοιχεία από τους συγγενείς της 35χρονης, η οποία έχασε την ζωή της, υποκύπτοντας στην νόσο.
Συμπλήρωσε δε ότι, σύμφωνα με τον όγκο των δεδομένων που έχει συλλέξει, από διάφορα πρόσωπα που έπεσαν θύματα του 47χρονου, μπορεί κάποιος να μιλήσει για συνεργούς του ψευτογιατρού, οι οποίοι «έσπρωχναν» υποψήφια θύματα προς τον απατεώνα.
Ο «συνεργάτης»
Ο κομβικός ρόλος ενός συνεργάτη του, ο οποίος εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και κατάφερνε να τα παρασύρει προς τα… πλοκάμια του «ψευτογιατρού», φανερώθηκε αναδεικνύοντας ένα μέρος της «μηχανής» που είχε στήσει ο ψευτογιατρός, προκειμένου να εκμεταλλεύεται σχεδόν κυνικά τον ανθρώπινο πόνο.
Η «μηχανή» ήταν καλά στημένη και λειτουργούσε άψογα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο συνεργάτης του ψευτογιατρού εντόπιζε τα υποψήφια θύματα, τα προσέγγιζε και την κατάλληλη στιγμή «έριχνε το δόλωμα», παρασύροντας τους ανθρώπους που αγωνιούσαν για την υγεία τους ή για τους αγαπημένους τους, στον ιστό του «γιατρού- μαϊμού».