Search
Close this search box.
Search

“Δεν ξέρω, δεν γνωρίζω για Βουλγαρία”, λέει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ενώ τα social media “του τα χώνουν”

Πριν 9 έτη

Πλήρη άγνοια για το θέμα της πληρωμής συναυλίας του μέσω βουλγαρικής εταιρείας δηλώνει τώρα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, την ίδια ώρα που στα social media γίνεται γλέντι και πέφτει “το γέλιο της αρκούδας”. Ο τραγουδιστής, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη πως ο Δήμος Ξάνθης κατέθεσε το ποσό των 16.500 ευρώ για τα έξοδα της συναυλίας του σε εταιρεία στη Βουλγαρία, όπου η φορολογία είναι κατά πολύ χαμηλότερη, διαχώρισε τη θέση του από τους χειρισμούς του γραφείου διοργάνωσης των συναυλιών του και παραδέχτηκε πως αν γνώριζε, δεν θα είχε συναινέσει σε μια τέτοια κίνηση.papakonstantinou

«Ιδέα δεν είχα για τη συμφωνία. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι νόμιμο και τι ηθικό. Αν το γνώριζα, ειλικρινά, θα είχα αντιδράσει» δήλωσε με νόημα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η αμοιβή η δική του, μαζί με αυτή άλλων 25 ατόμων που συμμετείχαν στη συναυλία, ανέρχεται στο ποσό των 8.000 ευρώ και έχει δηλωθεί στην Εφορία: «Μπορείτε να πάτε στην Εφορία Χολαργού να δείτε την αμοιβή μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπεύθυνος του γραφείου διοργάνωσης των συναυλιών του κ. Ελισσαίος Πατσέλας είπε στο Έθνος: «Εχει αναθέσει εξ ολοκλήρου τη διαχείριση των οικονομικών των συναυλιών του σε μένα. Ο ίδιος δεν γνώριζε απολύτως τίποτα», ενώ υποστήριξε πως μόνο ένα μέρος των χρημάτων, αυτά που αφορούν στα έξοδα της συναυλίας και όχι στην αμοιβή του καλλιτέχνη, θα φορολογηθούν στη Βουλγαρία. «Η βουλγάρικη εταιρεία ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος είχε κάνει σύμβαση με το πολιτιστικό κέντρο Δήμου Ξάνθης. Το μισό του συνολικού ποσού, περίπου 8.000 ευρώ, που εισέπραξα εγώ και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, θα φορολογηθεί κανονικά από το ελληνικό κράτος. Το υπόλοιπο, που προορίζεται για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης (μεταφορές, διαμονή, διατροφή, φύλαξη χώρου, διαφήμιση), θα φορολογηθεί στη Βουλγαρία».papakonstantinou

Το πάρτι με τα χαιρετίσματα στον Βασίλη στα social media

Με χιούμορ, πολλά ειρωνικά σχόλια, αλλά και παραφράζοντας τραγούδια του οι χρήστες του Twitter έβαλαν την δική τους πολύ «καυτή» πινελιά στο θέμα. Την… τιμητική τους είχαν βέβαια τα τραγούδια του ροκ τραγουδιστή, που παραφράστηκαν αναλόγως με την περίσταση. Από το «χαιρετίσματα στην εφορία», μέχρι το «και όσα λέβα σου έχω στείλει είναι από ‘μενα το Βασίλη», αλλά και το «Δεν υπάρχω (για την εφορία)», τον «Μαύρο Γάτο» και πολλά άλλα. Πολλοί άλλωστε ήταν και εκείνοι που έκαναν λογοπαίγνια με την μεγάλη μύτη του τραγουδιστή – κάτι που και ο ίδιος με πολύ χιούμορ έχει επανειλημμένως σχολιάσει: «Καθόλα νόμιμος ο Παπακωνσταντίνου. Ελλάδα είναι η εταιρία του, απλά στην Βουλγαρία έχει έδρα η μύτη του»!

Αυτό που προκάλεσε όμως το κοινό αίσθημα ήταν η αντίθεση έργων και λόγων από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει «όχι», που διαμαρτυρόταν στην πρώτη γραμμή για το κλείσιμο της ΕΡΤ, για την μεταφορά εργοστασιών στη Βουλγαρία και τελικά… ακολούθησε την ίδια πρακτική! «Ως αριστερός φοροαποφεύγει μέσω χώρας που έχει γνωρίσει κομμουνισμό ενώ ο Βουλγαράκης ως δεξιός όχι», έγραψε κάποιος και κάποιος άλλος: «Πραγματικός αριστερός ο Παπακωνσταντίνου του δόγματος Δεν πληρώνω δεν πληρώνω Γιατι τον κράζετε;» ή ακόμα: «Όχι κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν υπάρχει δεν ήξερα για την αμοιβή μέσω Βουλγαρίας. Υπάρχει δεν ήξερα και απολύεται ο μάνατζερ. Αν λέτε αλήθεια», ενώ δεν έλειψαν και τα γεμάτα απογοήτευση και πίκρα tweets από τους φανατικούς του οπαδούς: «Δεν το περιμενα αυτο απ τοι βασίλη…δυστυχως. ολα εχουν ξεφτισει»…


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Χanthipress.gr», η βουλγαρική εταιρεία για την οποία γίνεται λόγος είναι η «Brain Co Southeastern EuropeLtd», έχει έδρα τη Σόφια και εμφανίζεται για πρώτη φορά σε συναλλαγή με δημόσιο φορέα στη χώρα. Τα στοιχεία που υπάρχουν για την εταιρεία συνηγορούν ότι πρόκειται για μια κλασική εταιρεία, από τις πολλές που έχουν ιδρυθεί στη γειτονική χώρα με διαδικασίες εξπρές για να εξυπηρετούν Έλληνες επιχειρηματίες λόγω της ευνοϊκής φορολογίας. Σύμφωνα με το καταστατικό της, η εταιρεία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και καταχωρίστηκε στο Βουλγαρικό Επιμελητήριο, τον Ιανουάριο του 2015.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Σόφια, συμπίπτει με την έδρα, τον όροφο και το γραφείο, που στεγάζεται η εταιρεία «UNION BALKANS BUSINESS», η οποία ασχολείται με την ίδρυση και τη διοικητική και λογιστική υποστήριξη ελληνικών εταιρειών στη Βουλγαρία. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Βrain Co Southeastern EuropeLtd» είναι δύο βουλγαρικά λέβα, ενώ ιδιοκτήτης και διαχειριστής εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Παπατριανταφύλλου.Papartiadafilou

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πρόκειται για πρώην εκδότη περιοδικών αυτοκινήτου, ο οποίος σήμερα εμφανίζεται ιδιοκτήτης εταιρείας συμβούλων με έδρα τη Ν. Ερυθραία.

Το καταστατικό της εταιρείας εμφανίζει αρκετές δραστηριότητες, από συμβουλευτικές υπηρεσίες και δημόσιες σχέσεις έως μελέτες διακόσμησης, οικοδομικά υλικά ή ηλεκτρικά είδη, αλλά όχι δραστηριότητες διοργάνωσης συναυλιών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, με σημερινή του ανακοίνωση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Νίκος Ανταμπούφης, ασκεί σκληρή κριτική στη διοίκηση του Δήμου Ξάνθης για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, απευθύνοντας ερωτήματα που σχετίζονται με την καθυστέρηση ανάρτησης του συγκεκριμένου τιμολογίου στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για τρεις μήνες (αναρτήθηκε στις 17-12-2015), για το γεγονός ότι, σύμφωνα με δήλωση του καλλιτέχνη, ο ίδιος εισέπραξε ένα ποσό της τάξης των 8.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που τιμολογήθηκε άγγιζε τα 16.500 ευρώ.

Ο κ. Ανταμπούφης υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι «εγείρεται μείζον πολιτικό θέμα που δεν περιορίζεται μόνο στην ηθική ή νομική του διάσταση, όπως ο κ. δήμαρχος και μέρος της αντιπολίτευσης δηλώνουν, αλλά αποκαλύπτει ευθέως τις καιροσκοπικές αντιλήψεις και πρακτικές στις οποίες καταφεύγει ο Δήμος Ξάνθης αδιαφορώντας για το μήνυμα που στέλνει, τις πρακτικές που εξασκεί και το γενικότερο συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πατρίδας μας».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.