Search
Close this search box.
Search

Διέσχισε τον Ατλαντικό με καγιάκ για τρίτη φορά ένας 70χρονος Πολωνός

Πριν 7 έτη

Τον διάπλου του Ατλαντικού Ωκεανού μέσα σε 111 ημέρες κατόρθωσε να ολοκληρώσει με το καγιάκ του ένας 70χρονος Πολωνός, λάτρης της περιπέτειας, φθάνοντας στις γαλλικές ακτές.

Ο Αλεξάντερ Ντόμπα, ο οποίος έχει πλέον διασχίσει τρεις φορές τον Ατλαντικό με το αγαπημένο του καγιάκ, ξεκίνησε αυτή τη φορά το ταξίδι του από τον Κόλπο Μπάρνεγκατ του Νιού Τζέρσεϊ, στις 16 Μαΐου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την Κυριακή, ο 70χρονος με την πλούσια γενειάδα έφτασε στην ακτή του Κονκέ, κοντά στη Βρέστη της Γαλλίας, αφού διένυσε περίπου 6.700 χιλιόμετρα μέσα στο νερό.

Ο συνταξιούχος μηχανικός είχε ήδη καταφέρει να διασχίσει δυο φορές τον Ατλαντικό με καγιάκ.

Τον Οκτώβριο του 2010 αναχώρησε από το Ντακάρ της Σενεγάλης, για να φθάσει στο Αρακαού της Βραζιλίας τον Φεβρουάριο του 2011.

Λίγα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2013, ξεκίνησε από τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας το δεύτερο ταξίδι του, φτάνοντας στο Πορτ Κανάβεραλ, στη Φλόριντα, τον Απρίλιο του 2014.

Τον Ιούνιο του 2016, ο κ. Ντόμπα είχε επιχειρήσει να διασχίσει εκ νέου τον Ατλαντικό, ωστόσο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, καθώς το καγιάκ του είχε ανατραπεί δύο φορές στα ανοιχτά του Νιού Τζέρσεϊ.

Διάσημος στην Πολωνία, ο 70χρονος άνδρας κέρδισε την παγκόσμια προσοχή το 2015, όταν τιμήθηκε από το National Geographic για την αδυναμία του στην περιπέτεια.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.