-->
06.10.2022

Διαμέρισμα – καταφύγιο του Γιαγτζόγλου εντοπίστηκε στα Εξάρχεια

Διαμέρισμα στα Εξάρχεια που είχε νοικιάσει ο 29χρονος συλληφθείς για τα τρομο-δέματα εντόπισε η Αστυνομία. Η ενοικίαση θα είχε διάρκεια πέντε ημερών, από 26 έως 31 Οκτωβρίου, και είχε γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Στον χώρο βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ένας φορητός υπολογιστής και ρούχα. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Η πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας είναι ότι ο  σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το ακίνητο ως ενδιάμεση στάση για τη μεταφορά των εκρηκτικών υλών και των όπλων που είχε στη γιάφκα της οδού Αλκαμένους, προτού τα αποθηκεύσει σε ασφαλές καταφύγιο.

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή σήμερα στις 14:00 μετά το μεσημέρι. Αντιμετωπίζει έξι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ανάμεσά τους βαριές κατηγορίες για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την έως τώρα δικογραφία, στον Γιαγτζόγλου καταλογίζεται απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμο στις 25 Μαΐου, με την αποστολή φακέλου «παγιδευμένου» με εκρηκτικά.

Θεωρείται επίσης υπεύθυνος για τα οκτώ τρομο-δέματα που είχαν εντοπιστεί τον Μάρτιο στο κέντρο διαλογής των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Κρυονέρι, και είχαν παραλήπτες έλληνες και ευρωπαίους αξιωματούχους.Διαβάστε επίσης