Search
Close this search box.
Search

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια και δεκάδες προσαγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά

Πριν 4 έτη

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Χανιά με αφορμή απόπειρες να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την διασπορά του κορωνοϊού. Ηδη, έχουν γίνει περίπου 60 προσαγωγές στην Αθήνα, εκ των οποίων οι 40 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ενώ προσαγωγές έχουν γίνει  και στη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή, καθώς έχουν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις από διάφορες ομάδες και συλλογικότητες για μετά τις 4 το απόγευμα τόσο στα Προπύλαια, όσο και στην Κλαυθμώνος, αλλά και στην οδό Μεσολογγίου.

Πορεία επιχείρησε να κάνει, το πρωί της Κυριακής, από τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Μπενάκη στα Εξάρχεια, ομάδα ατόμων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η ομάδα -περίπου είκοσι άτομα- άνοιξε πανό και αποπειράθηκε να προχωρήσει συγκροτημένα, αλλά εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δημιουργώντας αυστηρό κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ,  η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων, τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ.

Από το πρωί πάντως αρκετοί είναι εκείνοι που άφησαν λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα.

ΚΝΕ: Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ που, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επεδίωξε να αφήσει ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, στον τόπο της δολοφονίας του, στα Εξάρχεια».

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα» τονίζει, καταλήγοντας, η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11 π.μ. και οι σταθμοί του μετρό «Αττική» , «Ευαγγελισμός» και «Μ. Μουσικής».

Κλειστοί είναι από νωρίς το πρωί, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ακρόπολη», «Μοναστηράκι» και «Βικτώρια», «Σεπόλια» στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Παράλληλα, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, που δημοσιεύτηκε χθες, απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε όλη την Ελλάδα, λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται στις συναθροίσεις να συμμετέχουν πάνω από τέσσερα άτομα και η απόφαση ισχύει από τις 5:00 της 6ης Δεκεμβρίου έως τα μεσάνυχτα –ημέρα κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές ατόμων που επιχείρησαν να διαδηλώσουν

Στην προσαγωγή τριών νεαρών ατόμων προχώρησαν πριν από λίγο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, με φόντο την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι δύο πρώτες προσαγωγές έγιναν στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

 

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα ακόμα άτομο. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ εντόπισε τον νεαρό να κινείται στην πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να έχει μαζί του ένα πανό.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους ατόμων περιμετρικά των παραπάνω σημείων, συνιστώντας στους διερχόμενους να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

 

 

 

 

Σημειώνεται πως η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός προκειμένου να αποτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις ατόμων στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώδα Κορκονέα.

ΜΑΤ σε συγκέντρωση στην Πάτρα – «Φρούριο» το κέντρο της πόλης

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών και πορεία μέσα στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Έχουν αναρτήσει πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου με αφορμή τη σημερινή επέτειο από τη δολοφονία του στην Αθήνα. Η αστυνομία προσπαθεί να εμποδίσει την έξοδό τους από τους χώρους του πάρκου προς το κέντρο της πόλης.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.