-->
27.07.2021

Εντός της ημέρας η απόφαση του δικαστηρίου για τα μέσα του ΔΟΛ

Σήμερα, Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα μέσα του ΔΟΛ. Την Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών, με την οποία δεν επιτρέπεται να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο ΔΟΛ, ζητούν με προσφυγή τους οι εργαζόμενοι του Οργανισμού.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους παρευρεθέντες στη συνεδρίαση έγινε κατανοητό απ’ όλες τις πλευρές ότι η μη έκδοση των εφημερίδων και η υπολειτουργία των μέσω του Οργανισμού οφείλεται στην χρηματική ασφυξία του.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην καταμεστη αίθουσα του κτιρίου 5 των δικαστηρίων βρέθηκαν περίπου 200 εργαζόμενοι του Οργανισμού. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης ενώ από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ, Σταματης Νικολόπουλος, ο Α’ αντιπροεδρος, Δημητρης Τσαλαπάτης, το μέλος του ΔΣ Μαρία Αντωνιάδου και η νομική σύμβουλος της Ένωσης, Χρύσα Σαλαβράκου.

Τονίζεται, δε, πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα Μέσα του ΔΟΛ, ενώ επισημαίνεται πως εξαιτίας της έλλειψης χαρτιού δεν κυκλοφόρησαν χθες, Πέμπτη και σήμερα, Παρασκευή Τα Νέα.

Επίσης, αναφέρεται ότι με το καθεστώς που διαμορφώθηκε, με την άρνηση του προέδρου να παραμείνει λειτουργικός ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, θα απαξιωθεί η περιουσία των τραπεζών.

Κάλεσμα των εργαζομένων του ΔΟΛ

Συνάδελφοι,

Η νέα προσφυγή για ακύρωση της προηγούμενης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών για τον ΔΟΛ, θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή στις 13.00 στο κτίριο 5 της οδού Ευελπίδων.

Η παρουσία όλων μας στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι παραπάνω από ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

(Η ύπαρξη «τσιρότων» στις τσέπες μας θα φανεί χρήσιμη…).

Κώστας Ντελέζος

Κώστας Παπαδής

Γιάννης Τζανετής

Πέτρος ΖώτοςΔιαβάστε επίσης