-->
25.01.2021

Επίθεση Τσακαλώτου στο Ποτάμι: Θα διαψευστεί

Αιχμές κατά του Ποταμιού αφήνει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταλογίζοντας του ότι υιοθετεί πλήρως την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα ύψους  3,6 δισ. ευρώ.

«Μπορεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση να έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από το ΔΝΤ για τον δημοσιονομικό στόχο του 2018, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ειπωθεί για το Ποτάμι. Το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του υιοθετεί πλήρως την εκτίμηση του ΔΝΤ ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα ύψους  3,6 δισ. ευρώ», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

Καταλήγοντας, καλεί το Ποτάμι να περιμένει μέχρι την Πέμπτη «που τα στοιχεία θα το διαψεύσουν».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι σημείωνε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιστρέφει από την Ουάσιγκτον με 3,6 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα στις βαλίτσες του.

«Η διαφορά μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα «γεφυρώνεται» με τον χειρότερο τρόπο για την Ελλάδα. Η νέα «σκληρή διαπραγμάτευση» οδήγησε στο δυσμενέστερο σενάριο», συμπλήρωσε το Ποτάμι.

Σχολίασε επίσης ότι «η πολιτική ανικανότητα και η τεχνοκρατική ανεπάρκεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κοστίζει εδώ και 15 μήνες πολλά δισεκατομμύρια, που πληρώνουν οι πολίτες σε φόρους και οι επιχειρήσεις με λουκέτα».

«Οι υπουργοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μας λένε διαρκώς «δεν είναι αυτό που νομίζετε…»», κατέληξε.


Διαβάστε επίσης