27.10.2020    06:19

Επιστολή Μητσοτάκη σε Αναστασιάδη

Επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την σημερινή 60ή επέτειο ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

O κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ευχές του για την πρόοδο και ευημερία του Κυπριακού Ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού και υπογράμμισε ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε, καθώς και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ε.Ε., παραμένει κορυφαίο μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε στον στόχο επανεκκίνησης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών», επισήμανε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την ευόδωση των κοινών προσπαθειών που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην περιφερειακή, ευρωπαϊκή και ευρύτερη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά και στην επικράτηση της διεθνούς νομιμότητας.

Ολόκληρη η επιστολή