Search
Close this search box.
Search

Επιστολή του ΕΣΡ στην κυβέρνηση με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες

Πριν 7 έτη

Δεν είναι και στο καλύτερο σημείο τους οι σχέσεις του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου με την κυβέρνηση.

Η μία πλευρά ζητά κονδύλια και ανθρώπους για να φέρει εις πέρας το στόρι με τις τηλεοπτικές άδειες, η άλλη πλευρά απαντάει «τελειώνετε, πολύ έχετε αργήσει», τα περιθώρια συνεννόησης στενεύουν.

Αν βάλει κανείς στη μέση και την υπόθεση με τις αμοιβές των συνταξιούχων μελών του ΕΣΡ, η οποία υπόθεση όλο λύνεται κι όλο άλυτη μένει, τα σύννεφα δείχνουν να πυκνώνουν. Και λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται, εκτός κι αν έχουμε παρέμβαση από ψηλά. Πολύ ψηλά…

Ενδεικτικό της καταστάσεως είναι το παρακάτω έγγραφο. Πρόκειται για δισέλιδη επιστολή με ημερομηνία 20 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, που φέρει τις υπογραφές του προέδρου του ΕΣΡ Αθανάσιου Κουτρουμάνου και του αντιπροέδρου της ανεξάρτητης αρχής Ροδόλφου Μορώνη. Με παραλήπτη τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, και κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της Βουλής,  Νίκο Βούτση.

Τι λέει η επιστολή αυτή; Λέει ότι το Ραδιοτηλεοπτικό ζητάει δραματική αύξηση του προϋπολογισμού του (για να αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, και τις επιπλέον ανάγκες λόγω διαγωνισμού των αδειών), ζητά επιπλέον προσωπικό (ζήτημα που δεν λύνεται με μετατάξεις, λόγω χαμηλού προϋπολογισμού), ζητά υλικοτεχνική υποδομή (λύθηκε, με βοήθεια από το υπουργείο στο θέμα του Πανόπτη), ζητά διευκρινίσεις για νομικά θέματα και δικαστικές ευθύνες που μπορεί να προκύψουν λόγω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αυτό το τελευταίο ειδικά κρατείστε το στα υπόψιν, μιας και μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για όχι και τόσο ασήμαντες εκρήξεις στο άμεσο μέλλον…

Δείτε την επιστολή:

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.