10.08.2020    22:21

Επιχείρηση σκούπα της ΕΛ.ΑΣ στην πλατεία Βικτωρίας

Σε ομαλούς ρυθμούς φαίνεται πώς επιστρέφει η ζωή στην πλατεία Βικτωρίας, που εδώ και μήνες είχε μετατραπεί σε άτυπο καταυλισμό για πρόσφυγες και μετανάστες.


vic2

Έπειτα από την τραγική και αφόρητη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί σε μια από τις πιο κεντρικές γειτονιές της Αθήνας, η Ελληνική Αστυνομία, σε ολονύχτια επιχείρησή της, που κράτησε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, απομάκρυνε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες και παρέδωσε την πλατεία στους κατοίκους της.

Λίγοι μετανάστες έμειναν στη πλατεία Βικτωρίας, μετά την επιχείρηση απομάκρυνσής τουε απο την πλατεία που πραγματοποιήθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ. τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η απόφαση αυτή φαίνεται να ελήφθη, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές καταγγελίες για μετατροπή της πλατείας Βικτωρίας σε άνδρο παρανομίας με εγκληματικά κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα και να εκμεταλλεύονται με διάφορους τρόπους το δράμα των ανθρώπων αυτών.

vic1

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλοι όσοι απομακρύνθηκαν, μεταφέρθηκαν σε κάποιο κέντρο φιλοξενίας εντός Αττικής, με τον κυριότερο όγκο να τον δέχεται το «relocation camp» στο Σχιστό. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει μόνιμη αστυνομική παρουσία στην πλατεία Βικτωρίας, ούτως ώστε να μην υπάρξουν ξανά ανάλογες εικόνες.

Έτσι, άνδρες της αστυνομίας βρίσκονται συνεχώς επί ποδός και εξηγούν σε όσους πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν ότι θα πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας, καθότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθούν οι άνθρωποι αυτοί από καιρικές συνθήκες και καιροσκόπους, εφόσον, λόγω των κλειστών συνόρων, αναμένεται να παραμείνουν στη χώρα μας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.