Τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν φέρεται κατά το FBI να σχεδίαζε ένας 19χρονος νεοναζί στη Βόρεια Καρολίνα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Αλεξάντερ Χίλελ Τράισμαν συνελήφθη τον Μάιο για οπλοκατοχή, ενώ πλέον κατηγορείται και για παιδική πορνογραφία. Ωστόσο τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στον προσωπικό του υπολογιστή απο τις αρχές προδίδουν και πρόθεσή του να δολοφονήσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία.
Here is the mugshot police took of Alexander Treisman after they arrested him. He was initially arrested on a state charge of carrying a concealed weapon. He now remains in federal custody — but still not charged with plotting to kill Joe Biden https://t.co/P4RAY7KouF pic.twitter.com/v2tGZ8JgDJ
— Nick Ochsner (@NickOchsnerWBTV) October 22, 2020
Πριν τη σύλληψή του οι αστυνομικές αρχές στην πόλη Καννάπολις της Βόρειας Καρολίνας είχαν εντοπίσει σε όχημά του άλλα έξι όπλα, βιβλία σχετικά με την κατασκευή βομβών και αυτοσχέδιων όπλων, αλλά και εικόνες με σβάστικες και αεροπλάνα που πέφτουν πάνω σε κτίρια, σύμφωνα με τη δικογρραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.
Κατά τη σύλληψη του 19χρονου άνδρα εντοπίστηκαν δύο ακόμη όπλα, ενώ σε έρευνες στον υπολογιστή του εντοπίστηκε εκτεταμένη έρευνα στο ίντερνετ σχετικά με τη διεύθυνση του Τζο Μπάιντεν, τους πολιτειακούς κανόνες περί χρήσης όπλων και για γυαλιά νυκτερινής όρασης.
Κατά τη δικογραφία μάλιστα ο Τράισμαν είχε δημοσιεύσει μέσω εικόνας (meme) και την πρόθεσή του για δολοφονία του κ. Μπάιντεν, ενώ είχε μεταβεί μια φορά και σε εστιατόριο κοντά στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ έχοντας μόλις αγοράσει τουφέκι στο Νιου Χάμσαϊρ.
Πηγή: ABC