-->
14.04.2024

Η Άγκυρα τρέμει τις κυρώσεις του Πούτιν και προσπαθεί να ρίξει τους τόνους – Δείτε τον υιό Ερντογάν με τον ηγέτη του ISIS!

Να ρίξει τους τόνους της ευθείας αντιπαράθεσης με τη Μόσχα επιχειρεί η Άγκυρα λίγα μόλις 24ωρα από την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικό καταδρομικό στη συνοριακή γραμμή Συρίας – Τουρκίας.
«Οι αναγκαίες συνομιλίες διεξάγονται τώρα. Ενώ τα μέτρα άμυνας του εδάφους μας παραμένουν, η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και τους συμμάχους μας για να μειωθούν οι εντάσεις» αναφέρει σε άρθρο του στους Times ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ahmet Davutoglu.
Από την πλευρά της Ρωσίας πάντως κλιμακώνεται η αντεπίθεση και η επιβολή οικονομικών κυρώσεων.Χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διακόπηκαν ενώ και το υπουργείο Οικονομίας υπογράμμισε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον τουρισμό – και όχι μόνο – μεταξύ των δύο χωρών.

Ο υιός Ερντογάν με ηγέτες του ISIS

Για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές κατηγορεί η Μόσχα την Τουρκία, μεταφέροντας πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ σε ασιατικές χώρες. Το Russia Today, το οποίο επικαλείται αναρτήσεις σε τουρκικά social media αναδημοσιεύει tweet με φωτογραφία του υιού Erdogan, Bilal, ο οποίος απολαμβάνει το δείπνο του σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης με φερόμενο ηγέτη του ISIS, που σύμφωνα με κάποιους συμμετείχε στις σφαγές στις πόλεις Homs και Rojava στη Συρία.

11111

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα  ο Bilal Erdogan είναι ιδιοκτήτης εφοπλιστικών εταιριών, ενώ λέγεται πως εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το site medintelligence.org, τουρκικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικές ενώσεις αντιτίθενται στην κυβέρνηση και κατηγορούν τον γιο του Erdogan ότι χρησιμοποιεί ως “βιτρίνα” το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την στήριξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

222222

“Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλά χρήματα, εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια δολάρια από τις αγοραπωλησίες πετρελαίου. Επιπρόσθετα, προστατεύεται από τον στρατό ενός ολόκληρου κράτους. Μπορεί λοιπόν να καταλάβει κανείς γιατί δρουν τόσο βάναυση και με τόσο θράσος και γιατί σκοτώνουν ανθρώπους με τόσο βάρβαρο τρόπο. Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης”, ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μετά την γνωστοποίηση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις.

3333

Τα ποσά που φέρεται να κερδίζει το ISIS σε καθημερινή βάση από το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το ISIS μπορεί να κερδίζει ακόμη και ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα από τις μπίζνες με τα πετρέλαια.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας”, ανέφερε ο D. Cohen, Υφυπουργός για θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών των Η.Π.Α, “ο ISIS πουλά πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές σε μια σειρά από μεσάζοντες, και Τούρκους, που κατόπιν το μεταφέρουν για να το μεταπουλήσουν. Επίσης, ένα μέρος του πετρελαίου που προέρχεται από το έδαφος δράσης του Ισλαμικού Κράτους πουλήθηκε στους κούρδους στο Ιράκ και μετά στην Τουρκία”.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του ρώσου πρωθυπουργού Dmitry Medvedev, οι μεσάζοντες στην Τουρκία δεν είναι μόνο επιχειρηματίες, αλλά και αξιωματούχοι της Άγκυρας. Η Τουρκία, σημείωσε ο Dmitry Medvedev,προστατεύει το ISIS λόγω του άμεσου συμφέροντος ορισμένων τούρκων αξιωματούχων που σχετίζεται με την παροχή πετρελαϊκών προϊόντων που προέρχονται από εγκαταστάσεις τις οποίες ελέγχει το ISIS”.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Εθνικό του Ταμείου Ενεργειακής Ασφάλειας, Igor Yushkov δήλωσε: “Η εξόρυξη πετρελαίου θα μειωθεί επειδή οι μαχητές του ISIS δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό”.Διαβάστε επίσης