-->
10.06.2023

Η απάντηση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ για την επίθεση αναρχικών σε στέλεχος της

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες άνανδρων επιθέσεων και τραμπούκικων ενεργειών, από τους γνωστούς – άγνωστους «δημοκράτες».»

Αυτό αναφέρει η παράταξη της ΔΑΠ ΠΑΤΡΑΣ, σε ανακοίνωση της σχετικά με τη σημερινή επίθεση που δέχθηκαν στελέχη της παράταξης στο Πανεπιστήμιο.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:
«Το πρωι της Τρίτης ομάδα αναρχικών επιτέθηκε σε φοιτητές, μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πάτρας, με αποτέλεσμα ένας συμφοιτητής μας να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με διάσειση.
Η οργή των συγκεκριμένων ψεύτοεπαναστατών, εκφράστηκε για μια ακόμη φορά με δολοφονικές επιθέσεις και λοστούς, χτυπώντας στο κεφάλι ένα νεαρό συνάνθρωπο μας.
Στη συνέχεια οι αναρχικοί, επιτέθηκαν και σε άλλα στελέχη στις υπόλοιπες σχολές, καταστρέφοντας το υλικό της παράταξης και σπάζοντας τα τραπεζάκια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, τραμπουκίζοντας και βρίζοντας.
Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρο, καθώς προ ημερών, άγνωστοι έσπασαν τα γραφεία της παράταξης και την περασμένη εβδομάδα ακόμα ένας συμφοιτητής μας δέχθηκε επίθεση και γρονθοκοπήθηκε.
Αναρωτιόμαστε αν αυτή είναι η Δημοκρατία ορισμένων.
Αν με δολοφονικές επιθέσεις προάγουν τις συλλογικές διαδικασίες.
Αν εν τέλει αυτό είναι το άσυλο που επιθυμούν.
Γιατι για τους συγκεκριμένους, το άσυλο είναι η κάλυψη για τις παραμονές πράξεις τους.
Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως παρατάξεων και ιδεολογικών προελεύσεων να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία που απειλούν τη Δημοκρατία μας και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που έχουν μάθει να αγωνίζονται με τις ιδέες τους και όχι με λοστούς και σιδερογροθιές!
Ευχόμαστε γρήγορη και καλή ανάρρωση στο συμφοιτητή μας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και αναμένουμε από όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Ως ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ, η μεγαλύτερη παράταξη στα περιφερειακά Πανεπιστήμια της χώρας, την απαντησή μας θα τη δώσουμε όπως μόνο εμεις ξέρουμε.
Με τις ιδέες μας, τις προτάσεις μας και τους αγώνες μας για ένα καλυτερο πανεπιστήμιο, θα απαντήσουμε και φέτος στις φοιτητικές εκλογές, έχοντας στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας.»

Να σημειώσουμε, πως αυτή είναι η τρίτη επίθεση εναντίον της ΔΑΠ ΠΑΤΡΑΣ το τελευταίο διάστημα, καθώς πριν λίγο καιρό άγνωστοι κατέστρεψαν τα γραφεία της παράταξης και προ ημερών γρονθοκοπήθηκε ακόμα ένα στέλεχος της στο Πανεπιστήμιο.Διαβάστε επίσης