Search
Close this search box.
Search

Η βαθμολογία του Τσίπρα, το story του Μητσοτάκη και το άγχος του χρέους…

Πριν 8 έτη
tsipras-deth
H βαθμολογία Τσίπρα
Αρκετά ικανοποιημένοι είναι στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και θεωρούν ότι το κλίμα ήταν πολύ καλό και τις δύο ημέρες της ΔΕΘ. «Δώσαμε απαντήσεις στα βασικά προβλήματα της χώρας και επικοινωνήσαμε όλα τα βασικά ζητήματα της πολιτικής μας» λένε συνεργάτες του Πρωθυπουργού και τονίζουν με έμφαση ότι ειπώθηκαν αλήθειες, όσο και εάν η παλαιά διαπλοκή δίνει μάχη για το αντίθετο. Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι ο Αλ. Τσίπρας σε αυτή την πρώτη του παρουσία ως πρόεδρος της κυβέρνησης, διότι πέρυσι ήταν η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, υπογραμμίζουν ότι αναδείχθηκε ο οδικός χάρτης για τη διαπραγμάτευση, το ζήτημα του χρέους, τα μέτρα για την ανακούφιση των πιο αδύναμων και ειδικά αυτών που έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, το ζήτημα της κατανομής των χρημάτων από τις άδειες, τα αναπτυξιακά θέματα, κα.
diaploki
Ψυχορραγεί η παλαιά διαπλοκή
Η ηγεσία της κυβέρνησης θεωρεί ότι η παλαιά διαπλοκή «ψυχορραγεί» και ως εκ τούτου δίνει τα…ρέστα της για να αποδομήσει προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και να τον παρουσιάσει ως αναξιόπιστο και ψεύτη. «Εμείς είμαστε εδώ και μας κρίνουν οι πολίτες. Συγκρουόμαστε με ένα σύστημα που υπονομεύει συνειδητά, όχι τον Τσίπρα και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την εθνική προσπάθεια και εν τέλει την πορεία της ίδιας της χώρας» λένε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.
«Είμαστε σε πόλεμο…»
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκλαμβάνουν τα όσα μεταδίδονται από διάφορα ΜΜΕ ως σήματα πολέμου από το σύστημα της παλαιάς διαπλοκής. «Θέλουν πόλεμο και τον έχουν» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη και η γενική εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και θα έχει πολλά επεισόδια.

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το άγχος του χρέους
Με το άγχος του χρέους ζουν στο Μέγαρο Μαξίμου και το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους αρμόδιους υπουργούς είναι: «τρέξτε να τελειώνουμε γιατί έχουμε το χρέος». Και η κεντρική γραμμή του πρωθυπουργικού γραφείου, όπως αποτυπώνεται στις εσωτερικές συσκέψεις είναι, «εδώ και τώρα». Ο Πρωθυπουργός θέλει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος άμεσα και δεν επιθυμεί σε καμία των περιπτώσεων παράταση της εκκρεμότητας, διότι υπάρχουν πληροφορίες από τους θεσμούς, ότι μπορεί να μετατεθεί για μετά τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες είναι το φθινόπωρο του 2017.
siriza sinedrio
Ζύμωση για το συνέδριο…
Θα γίνει ή δεν θα γίνει το συνέδριο; Με αυτό το ερώτημα ζουν πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν θα γίνει το συνέδριο και θα υπάρξει μετάθεση της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας του κόμματος. Ο προγραμματισμός είναι για τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, όλα είναι ανοικτά. Πάντως το Σάββατο, εντός δηλ. του τριημέρου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των στελεχών που ανήκουν στην ομάδα των 53».
mitsotakis_synedrio
Το story Μητσοτάκη
Την επανεκκίνηση της Ν.Δ. σημαίνει η φετινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην οποία θα βρεθεί πρώτη φορά ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να πείσει την κοινωνία ότι έχει αξιόπιστο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει από τη φετινή ΔΕΘ, όπου θα βρεθεί το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου, σε ένα τριήμερο όπου θα έχει πολλές επαφές, ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, αλλά και θα δώσει και συνέντευξη τύπου, να περάσει το μήνυμα ότι ο ίδιος είναι η εναλλακτική λύση για τον τόπο, ώστε να προσεγγίσει και πολίτες από άλλους χώρους και τους δεξιούς που έχουν φύγει από τη Ν.Δ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.