Search
Close this search box.
Search

Η Γαλλία τιμά τα θύματά της – Η τρικολόρ σε κάθε μπαλκόνι

Πριν 9 έτη

Στην καρδιά του Παρισιού,στο Ινβαλίντ, οι συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, δίνουν το παρών στην τελετή που διοργανώθηκε προς τιμήν των όσων έχασαν τη ζωή τους.

 

Η ανάρτηση σημαίας στα σπίτια δεν είναι κάτι σύνηθες στη Γαλλία, όμως αυτές οι επιθέσεις άγγιξαν βαθύτατα τους πάντες, όπως είπε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στεφάν Λε Φολ. «Θέλαμε να προτείνουμε κάτι που θα επιτρέψει σε κάθε Γάλλο να πάρει μέρος με τον τρόπο του στην τελετή της Παρασκευής», εξήγησε.

 

«Κύριε πρόεδρε αποτύχατε»

Πάντως, μια οικογένεια θύματος στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου έχει αποφασίσει να μποϊκοτάρει τις εκδηλώσεις.

Η Έμα Πρεβό, η οποία έχασε τον αδερφό της στην επίθεση έγραψε στο Facebook: «Κύριε Πρόεδρε, πολιτικοί, ευχαριστούμε για την τελετή αλλά δεν θα πάρουμε. Είστε εν μέρει υπεύθυνοι για ό,τι μας συνέβη. Έπρεπε να είχατε δράσει νωρίτερα. Οι επιθέσεις του Ιανουαρίου θα έπρεπε να είναι αρκετές».

 

Παρών είναι και ο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος έχει ζητήσει εδώ και μερικές ημέρες από όλους τους Γάλλους να βάλουν έξω από το σπίτι τους μια γαλλική σημαία. «Συμμετάσχετε βάζοντας στα σπίτια σας τη σημαία», κάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος τους πολίτες.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Φρανσουά Ολάντ να βάλουν όλοι μία σημαία στα σπίτια τους, οι Γάλλοι επιστράτευσαν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και δημιούργησαν την τρικολόρ με κάθε πιθανό τρόπο.

Κρέμασαν κάθε είδους ρούχα στα μπαλκόνια τους, τοποθέτησαν βιβλία το ένα δίπλα στο άλλο, διακόσμησαν τις βιτρίνες τους, χρησιμοποιώντας πάντα τα τρία χρώματα – σύμβολα της σημαίας τους.

Οι φωτογραφίες με τις διαφορετικές σημαίες κάνουν ήδη τον γύρο του διαδικτύου. Όπως όλα δείχνουν, η τρικολόρ έχει πλέον μετατραπεί για τους Γάλλους σε σύμβολο αγάπης και ζωής, όπως άλωσε δήλωσε και η Σάντρα Λεγκέρ, λέκτορας φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Η γαλλική σημαία όμως κυριαρχούσε και στην εθνική τελετή για τον φόρο τιμής στους 130 νεκρούς και τους 350 τραυματίες, αλλά και στους δρόμους του Παρισιού όπου οι Γάλλοι προχωρούσαν κρατώντας το εθνικό τους σύμβολο.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.