Search
Close this search box.
Search

Η εκλογική αναμέτρηση απέδειξε ότι “ο Καραμανλής είναι η …ΝΔ”

Πριν 9 έτη

 

Με τον ένα ήταν άλλον τρόπο επιβεβαιώθηκε πως το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα έχει την σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός μέσα από δυο διαρροές έδωσε το χρόνια στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αποδοχή που έχουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτής της μάχης.

Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη τόνιζαν την επιρροή που είχαν οι διαρροές του Κώστα Καραμανλή στο αποτέλεσμα τονίζοντας ότι οι εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου αποτελούν μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ο Κώστας Καραμανλής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας.

Και συνεργάτες όμως του Τζιτζικώστα επιβεβαίωναν την κυριαρχία Καραμανλή αφού μεταξύ των άλλων υποστήριζαν πως η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα της  όταν στο παιχνίδι μπήκε μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του ο Κώστας Καραμανλής.

Με αποτέλεσμα η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ να αλλάξει τους συσχετισμούς στη Βόρεια Ελλάδα που είναι το προπύργιο του περιφερειάρχη. Το περιβάλλον του Τζιτζικώστα θεωρεί ότι η ΝΔ με τη μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι είναι ζωντανή και ότι παραμένει ένα καραμανλικό κόμμα. Η έμμεση παρέμβαση Καραμανλή, επισημαίνουν, έδωσε την κατεύθυνση στη ΝΔ ως ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα κινηθεί συναινετικά σε σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Πάντως ο μακροβιότερος πρόεδρος της ΝΔ αυτή την φορά ήταν σίγουρος ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν αφού από την παραμονή βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, την εκλογική του περιφέρεια όπου και ψήφισε, στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά μηνύματα στο προπύργιο Τζιτζικώστα. Την προηγουμένη φορά, στις 22 Νοεμβρίου ήταν στην Ραφήνα και περίμενε να τον ειδοποιήσουν για τον θα γίνουν τελικά οι εκλογές.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί το βαρόμετρο της κεντροδεξιάς παράταξης και ακόμα και τώρα, που εκλέγεται ο νέος αρχηγός της ΝΔ, όλοι προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα μελλοντικά του σχέδια.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.