29.10.2020    19:29

Η μοιραία συναυλία σε beach bar της Χαλκιδικής με τον Γιώργο Σαμπάνη που γέμισε κρούσματα την Θεσσαλονίκη

Σε εστία μεγάλης διασποράς της νόσου φαίνεται ότι εξελίχθηκε μία συναυλία που διοργανώθηκε σε γνωστό beach bar της Χαλκιδικής.

Στη συναυλία φέρεται ότι βρέθηκαν 2.000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, με πολλούς εξ αυτών να καταγράφονται ως κρούσματα κορωνοϊού.

Η συναυλία έγινε σε beach bar στη Χανιώτη και στη σκηνή βρισκόταν ο Γιώργος Σαμπάνης. Όπως θα δείτε στο βίντεο, όλα θυμίζουν στιγμές πριν η πανδημία χτυπήσει την χώρα και ολόκληρο τον κόσμο.

Οι θαμώνες στέκονται όρθιοι, χωρίς να κρατούν αποστάσεις και ενώ δείχνουν ότι διασκεδάζουν, δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει πιθανή μετάδοση του κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που μετέβη εσπευσμένα στο Ασβεστοχώρι, μετά την είδηση ότι 36 άτομα που μένουν ή εργάζονται σε οίκο ευγηρίας είναι φορείς του ιού, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η μετάδοση έγινε από νεαρό που παρευρέθηκε σε συναυλία.

Σύμφωνα με το thestival.gr, θετικοί βρέθηκαν και τρεις μπάρμαν που ετοίμαζαν ποτά, καθώς και αθλητής από επαγγελματική ομάδας ποδοσφαίρου. Εργαζόμενους κατήγγειλε στο thestival ότι ζητήθηκε από το προσωπικό απόλυτη εχεμύθεια, ωστόσο κάποιοι το θεώρησαν λάθος και μίλησαν.


Κατά πληροφορίες η επίμαχη συναυλία έγινε στις 2 Αυγούστου στο bar Achinos που βρίσκεται στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής στη Χανιώτη.

Δείτε φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο Γιώργος Σαμπάνης στο facebook:

Πάντως η έκρηξη κρουσμάτων σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκατζιάς, διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το γηροκομείο, για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για διασπορά.

Στον οίκο ευγηρίας επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη 36 κρουσμάτων , εκ των οποίων οι 33 είναι ένοικοι και οι 3 εργαζόμενοι.