Search
Close this search box.
Search

Η πόρτα των αποστρατεύσεων… άνοιξε – Ανανέωση στις λίστες της ΝΔ

Πριν 6 έτη

Την ώρα που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον απο γαλάζια στελέχη για να συμπεριληφθούν στις λίστες, λόγω και της δημοσκοπικής διαφοράς που καταγράφει η ΝΔ, κάποιοι άλλοι όπως ο Σπύρος Ταλιαδούρος ετοιμάζονται να αποχωρήσουν απο την ενεργό πολιτική ανοίγοντας το δρόμο στην νεότερη γενιά.

Σύμφωνα με τη Real, o πρώην υφυπουργός Παιδείας την Κυριακή ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση στην εκλογική περιφέρεια του στην Καρδίτσα,  ανακοινώνοντας τον τερματισμό της πολιτικής καριέρας του αφού δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην συγκεκριμένη εκδήλωση αναμένεται να δώσει το παρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ενα τέτοιο ενδεχόμενο η παρουσία του εκεί θα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού θα εκπέμψει πολλαπλά μηνύματα στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιδιώκει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως πρωταρχικός στόχος του είναι η ανανέωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων και προς σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί και το Μητρώο Στελεχών. Μάλιστα ο ίδιος έχει δεσμευθεί πως οι μόνοι σίγουροι υποψήφιοι, είναι οι σημερινοί βουλευτές ενω κομματικές πηγές υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στους συνδιασμούς.

Τον χορό των αποχωρήσεων πάντως πριν τον Σπύρο Ταλιαδούρο, είχε ανοίξει το περασμένο καλοκαίρι ενας ακόμα υπουργός, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ η σχετική
συζήτηση στη ΝΔ έχει αναζωπυρωθεί μετά απο την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου με τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Μάλιστα οι  πληροφορίες φέρουν τον πρωην πρόεδρο του κόμματος να μην αποκλείει ακόμα και την απόσυρση απο τα ψηφοδέλτια αν αυτή η κίνηση διευκολύνει το σχεδιο της ανανέωσης του διαδόχου του στην γαλάζια ηγεσία.

Την ίδια ωρα όμως υπάρχουν και άλλοι πρωην  βουλευτές που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιοι. Είτε γιατί βλέπουν πως δύσκολα θα επανεκλεγούν, είτε γιατί μπορεί να προσβλέπουν και σε μια μελλοντική αξιοποίηση σε κυβέρνηση ΝΔ ή ακόμα και γιατι έχουν πλέον άλλους στόχους.

Σε αυτή τη λίστα θέση φαίνεται να έχει και ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας που εκλέγονταν στην Πιερία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Ο Αλέκος Κοντός που έμεινε εκτός Βουλής αφού η ΝΔ δεν έβγαλε έδρα στην Ξάνθη. Ο πρωην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα είναι γενικός Διευθυντής στην ΣΕΚΕ.

Ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του πρώην υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Καλαντζή που εκλέγονταν στην Καβάλα απο το 1993 και πρόσφατα είχε διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ.

Στην Φλώρινα ο Στάθης Κωνσταντινίδης που στις εκλογές του 2015 δεν επανεκλέχτηκε μάλλον δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια αφού στοχεύει στο δήμο.

Στις Σέρρες, ο Μενέλαος Βλάχβεης που είχε εκλεγεί το 2012 δεν κινείται ιδιαίτερα ενω όσον αφορά τον Θεόφιλο Λεονταρίδη οι πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή είναι συγκεχυμένες με τις ίδιες πηγες να επισημαίνουν πως ο πρωην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εκλέγονταν από το 1996.

Στο Κιλκίς στο πλαίσιο της ανανέωσης οι πληροφορίες λένε πως μπορεί εκτός ψηφοδελτίου να μείνει ο Θόδωρος Πασσαλίδης που εκλέγονταν τη δεκαετία του 1990.

Το ίδιο ισχύει και για την πρωην βουλευτή Ηλείας Κρινιώ Κανελλοπούλου που στις τελευταίες εκλογές συμμετείχε στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου όπως και για τον Δημήτρη Κωνσταντάρα στην Α Αθήνας.

Στην τριεδρική Λέσβο ο πρωην νομάρχης Παύλος Βογιατζής που είχε εκλεγεί το 2012 φαίνεται πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ενω και η Γεωργία Μπατσαρά που εκλέγονταν στην Ημαθία ζυγίζει τα δεδομένα.

Ακόμα ο Γρηγόρης Αποστολάκος είναι δύσκολο να επιστρέψει στο ψηφοδέλτιο του νομού Λακωνίας.

Στη Φωκίδα κάποιοι επιμένουν πως η επιστροφή του πρωην υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Μπούγα στα ψηφοδέλτια μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για την πρώην βουλευτή του νομού Ασπασία Μανδρέκα.

Στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης που εκλέγονταν απο το 1989 σύμφωνα με πηγες που έρχονται απο την περιοχή φαίνεται να εξετάζει ολα τα ενδεχόμενα.

Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είχαν αποχωρήσει οι τότε βουλευτές Λευκάδας, Θόδωρος Σολδάτος και Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης ενω στις εκλογες του Σεπτεμβρίου  οι πρώην βουλευτές Πιερίας Δημήτρης Χριστογιάννης και Φθιώτιδας Δημήτρης Μπριάνης.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.